Ζάκυνθος

Εργαζόμενοι Νοσοκομείου: «Ο κ. Κατσίβελας στρίβει δια του αρραβώνος»

Απάντηση στη νέα παρέμβαση που έγινε από το Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας δίνουν οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο, σημειώνοντας πως ο κ. Κατσίβελας εξακολουθεί να μην κάνει κουβέντα για την …νταπακιέρα, που είναι οι προμήθειες του Νοσοκομείου αλλά αντίθετα «στρίβει δια του αρραβώνος»

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στον –Ε- η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Ι. Κάνδυλα, για τις  ληξιπρόθεσμες οφειλές του Νοσοκομείου από το 2012 και πίσω , διατέθηκε  ποσό 2.375.000  μέσα στο 2013 και από αυτά πληρώθηκαν ήδη 1, 487,867 Ευρώ.

«Προχωράμε και στις υπόλοιπες πληρωμές σύντομα.. Οι καθυστερήσεις που σημειώνονται οφείλονται στη  δραματική έλλειψη του Νοσοκομείου και σε διοικητικό προσωπικό. Θυμίζουμε  πως δεν έχουμε καν  διοικητικό Διευθυντή» δήλωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στον –Ε- και συμπληρώνοντας πως ο κ. Κατσίβελας δε δίνει απάντηση στα ουσιαστικά ζητήματα που αφορούν το Νοσοκομείο και έχουν να κάνουν με την προμήθεια σε φάρμακα και άλλα υλικά:

«Αυτά που λέει ο κ. Κατσίβελας δεν έχουν σχέση με τη δραματική κατάσταση του Νοσοκομείου. Μπορεί να μας απαντήσει πως θα προμηθευτούμε φάρμακα; Πότε θα έρθουν οι γύψοι από άλλα Νοσοκομεία της Υγειονομικής Περιφέρειας και τι γίνεται με τους διαγωνισμούς που δημοπρατούνται  για υλικά από 6η ΥΠΕ και έπρεπε να έχουν δημοσιευτεί μέχρι 30 Ιουνίου;» σημείωσε χαρακτηριστικά η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου και σχολίασε πως αν μειωθούν και άλλο τα διατιθέμενα κονδύλια προς το Νοσοκομείο, τότε αυτό θα λειτουργεί μόνο ως …Κέντρο Υγείας!

Ως προς τις εξελίξεις γύρω από το θέμα του Νοσοκομείου, η κ. Κάνδυλα έκανε γνωστό πως σήμερα , η κ. Κοντοσταυλάκη που εκτελεί χρέη Διοικητή  θα έχει ραντεβού με τον κ. Π. Κατσίβελα για να του εκθέσει τα προβλήματα  και σημείωσε  πως το ραντεβού αυτό είχε ζητηθεί  από τις 6 Ιουνίου.

Τέλος, ανέφερε πως μέχρι τώρα δεν υπάρχει καμία απάντηση από Δήμο και Περιφέρεια σχετικά με τις πρωτοβουλίες που θα αναλάμβαναν για το Νοσοκομείο, ενώ σε ότι αφορά τις επαφές του Βουλευτή με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, η μοναδική δέσμευση που δόθηκε είναι πως νέος Διοικητής θα οριστεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας..

Σχετικά με το αίτημα για αύξηση του προϋπολογισμού, αυτό θα εξεταστεί από Σεπτέμβρη.

«Μόνο που μέχρι το Σεπτέμβρη δε θα φτάνουν τα φάρμακα» κατέληξε η κ. Κάνδυλα.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *