Ζάκυνθος

Επτα εκ. ευρώ στους λογαριασμούς 7.500 δικαιούχων αγροτών

Το 50% των χρημάτων της στρεμματικής ενίσχυσης για το 2011 καταβλήθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο στους λογαριασμούς των δικαιούχων στην Αγροτική Τράπεζα και ήδη από χθες οι αγρότες του νησιού μας επισκέφτηκαν το τοπικό υποκατάστημα για να ενημερώσουν τα ατομικά τους βιβλιάρια και να προχωρήσουν στις πρώτες εκταμιεύσεις.

 

Τα χρήματα αυτά, η πλειοψηφία των αγροτών και στη Ζάκυνθο τα περίμενε με ιδιαίτερη αγωνία προκειμένου να καλυφθούν κάποιες άμεσες ανάγκες και υποχρεώσεις, ενώ υπάρχει η αισιοδοξία πως τις επόμενες ημέρες θα τονωθεί και η τοπική αγορά.

Μιλώντας στην εφημερίδα μας ο Διευθυντής της Αγροτικής Τράπεζας στη Ζάκυνθο έκανε γνωστό πως ήδη έχει καταβληθεί στους λογαριασμούς των αγροτών το ποσό των 7.000.000 Ευρώ. Σε ότι αφορά την αποπληρωμή της επιδότησης, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, θα γίνει το αργότερο μέχρι το Δεκέμβρη.

«Το 50% που αντιστοιχεί σε κάθε δικαιούχο έχει περάσει στον ατομικό του λογαριασμό, ενώ το υπόλοιπο ποσό θα καταβληθεί το τέλος του χρόνου, είτε το πρώτο είτε το δεύτερο δεκαήμερο του Δεκέμβρη» ανέφερε ο Διευθυντής, διευκρινίζοντας πως σε ορισμένες μεμονωμένες περιπτώσεις, γίνονται παρακρατήσεις στα χρήματα της επιδότησης, ανάλογα με τα δάνεια ή τις εκκρεμότητες πληρωμών που έχει ο δικαιούχος.

«Υπάρχουν ατομικές περιπτώσεις, που δεν αφορούν το σύνολο των παραγωγών και αφορούν παρακρατήσεις για δάνεια, εντολές πληρωμής κτλ. Δεν υπάρχει μια γενική εικόνα, παρά το γεγονός ότι συναισθανόμαστε την δύσκολη κατάσταση που υπάρχει. Θα πρότεινα σε όσους έχουν εκκρεμότητες, να τις ρυθμίσουν άμεσα και να προχωρήσουν σε διακανονισμό» σημείωσε.

Χθες, παρά το γεγονός ότι οι αγρότες περίμεναν για αρκετό διάστημα τα χρήματα αυτά, η προσέλευση στα ταμεία της Αγροτικής Τράπεζας ήταν μικρή.

«Η προσέλευση είναι μικρή σήμερα και αυτό ίσως έχει να κάνει με το ότι οι παραγωγοί δεν περίμεναν ή δεν γνώριζαν πως θα ξεκινήσει η πληρωμή. Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένουμε η προσέλευση να αυξηθεί και προσπαθούμε να ανταποκριθούμε με βάση τις δυνατότητές μας. Λειτουργεί ήδη ένα επιπλέον ταμείο και σχεδόν το σύνολο του προσωπικού ασχολείται με αυτό το αντικείμενο» κατέληξε ο Διευθυντής της Αγροτικής Τράπεζας.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *