Ζάκυνθος

Εποχικότητα και εξαίρεση κοινοχρήστων χώρων διεκδικούν από τα δημοτικά τέλη οι ξενοδόχοι!

Κάθε μέρα που περνά μεγαλώνει το κύμα διαμαρτυρίας των επαγγελματιών αλλά και των απλών πολιτών που λαμβάνουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ με τα αυξημένα δημοτικά τέλη.

 

Το γεγονός ότι οι εξελίξεις αυτές με την καταμέτρηση των τετραγωνικών σε όλα τα κτίρια ήλθαν σε μια εποχή πολύ δύσκολη για όλους επιδεινώνει το άγχος και την αγωνία του κόσμου που δεν γνωρίζει τι θα φέρει η επόμενη μέρα.

Ειδικά για τον κλάδο του τουρισμού η αγωνία είναι ακόμα μεγαλύτερη καθώς τροφοδοτείται με σενάρια για μείωση των αφίξεων τουριστών που θα φτάσει στο 35% και αυτό δημιουργεί ανασφάλεια για την επιβίωση υτων επιχειρήσεων.

Οι Σύλλογοι Ξενοδόχων τις τελευταίες ημέρες πραγματοποιούν συνεχείς συναντήσεις αναζητώντας τρόπους για να αλλάξουν αυτή την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και για να μην παγιωθεί. Πρέπει να αναφερθεί ότι ειδικά οι ξενοδόχοι ζητούν να βρεθεί τρόπος πληρωμής ανάλογα με την εποχικότητα και να μην επιβαρυνθούν με χώρους που δεν πρέπει να συνυπολογιστούν για τα τέλη καθαριότητας, όπως είναι οι εξωτερικοί χώροι των επιχειρήσεων.

Αντιπροσωπεία από όλους τους Συλλόγους Ξενοδόχων χθες είχαν συνάντηση στα γραφεία του Συλλόγου της πόλης και συζήτησαν τρόπους αντιμετώπισης του προβλήματος. Αμεσα θα στείλουν έγγραφο στο Δήμαρχο και θα του γνωστοποιούν τις απόψεις τους αφού δεν κατέστη εφικτό να τον συναντήσουν στο γραφείο του.

Τις τελευταίες ημέρες σωματεία, φορείς και κόμματα έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους στην πολιτική του Δήμου και το κύμα διαμαρτυρίας το επόμενο διάστημα θα οξυνθεί ακόμα περισσότερο.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *