Ζάκυνθος

Επιχείρηση “Γουρούνες” από την Τροχαία

Συντονισμένη επιχείρηση με «στόχο» τα τετράτροχα μοτοποδήλατα, τις γνωστές δηλαδή γουρούνες, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της περασμένης Τρίτης στην περιοχή του Λαγανά από την Τροχαία Ζακύνθου και αποτέλεσμα ήταν  σε κάποιες περιπτώσεις να υπάρξουν αυτόφωρα αλλά και ακινητοποιήσεις των συγκεκριμένων οχημάτων, προκειμένου να διαπιστωθεί το καθεστώς ενοικίασής τους.

Οι παραπάνω ενέργειες έγιναν αφού διαπιστώθηκε πως οι οδηγοί τους δεν τηρούσαν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και είχε διαπιστωθεί πως χρησιμοποιούσαν τα οχήματα χωρίς κράνος, χωρίς δίπλωμα ή ακόμη και υπό την επήρεια του αλκοόλ.

Στην επιχείρηση της Τροχαίας, αναφέρθηκε ο Διοικητής της Υπηρεσίας Νεκτάριος Τσώλος με δηλώσεις που παραχώρησε στον -Ε- . Ο κ. Τσωλος, αναφέρθηκε στα όσα ισχύουν για την ενοικίαση των οχημάτων και προανήγγειλε ελέγχους και σε όλο το υπόλοιπο νησί!

«Η Υπηρεσία μας οργάνωσε μια επιχείρηση στο Λαγανά. Με λύπη διαπιστώνω πως πολλές φορές οι επιχειρήσεις που νοικιάζουν τα οχήματα δείχνουν αμέλεια! Οι επιχειρήσεις πρέπει καταρχήν να διαπιστώνουν πως οι τουρίστες που νοικιάζουν τα οχήματα έχουν άδεια οδήγησης και να χορηγούν κράνη. Από τις 100 περιπτώσεις που ελέγξαμε, σε 35 διαπιστώσαμε οι επιβάτες να μην φοράνε κράνος, είτε αυτό είχε παραδοθεί από τις επιχειρήσεις ενοικίασης είτε όχι!» δήλωσε ο Διοικητής της Τροχαίας και συμπλήρωσε πως σε άλλες περιπτώσεις διαπιστώθηκε πως οι οδηγοί δεν είχαν δίπλωμα ή οδηγούσαν υπό την επήρεια αλκοόλ.

Με τη συμβολή της Οδικής Βοήθειας, ακινητοποιήθηκαν συνολικά 15 οχήματα και ο κ. Τσώλος ανέφερε πως θα υπάρξει συνέχεια στους ελέγχους.

Ο Διοικητής της Τροχαίας ανέφερε πως στα μισθωτήρια αναγράφουν το αν χορηγήθηκε κράνος στους οδηγούς και τόνισε πως τα κράνη θα πρέπει να είναι ασφαλή και όχι παλιά ή σάπια όπως έχει διαπιστωθεί ούκ ολίγες φορές κατά το παρελθόν!

«Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διαπιστώσαμε ακόμη και ένα τρύπιο κράνος, στο οποίο φαινόταν το φελιζόλ. Αυτό είναι απαράδεκτο!» δήλωσε ο Διοικητής της Τροχαίας.

Ο κ. Τσώλος επανέλαβε ακόμη πως τα συγκεκριμένα οχήματα που έχουν  μέχρι 50 κυβικά μπορούν να νοικιάζονται χωρίς κανένα περιορισμό και πως για τα οχήματα με περισσότερα κυβικά, υπάρχουν περιορισμοί  αφού επιβάλλεται να υπάρχει ειδική άδεια από τον ΕΟΤ.

 

Η απαγόρευση στον κεντρικό δρόμο του Λαγανά

Αναφορά από το Διοικητή της Τροχαίας έγινε και στο μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας των τετράτροχων στον κεντρικό δρόμο του Λαγανά, που έχει ήδη αποφασιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο αλλά δεν έχει εφαρμοστεί.

Ο κ. Τσώλος ζήτησε πέρα από τα λόγια να δούμε και τις πράξεις και κάλεσε το Δήμο να τοποθετήσει στην περιοχή απαγορευτική πινακίδα, ώστε να μπορεί το μέτρο να τεθεί σε ισχύ.

«Έχουν ήδη γίνει δύο συσκέψεις στον Παντοκράτορα και έχει ληφθεί απόφαση να απαγορευτεί η κυκλοφορία από τη διασταύρωση Βοζαϊτη. Ας μπει η απαγορευτική ταμπέλα για να μπορούμε να κάνουμε τη δουλειά μας» σχολίασε.

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *