Ζάκυνθος

Επιτυχής ο τρίτος διαγωνισμός για την ανέγερση της “οικίας Φώσκολου”

Μετά από δύο διαγωνισμούς που κηρύχθηκαν άγονοι, τα νέα είναι ευχάριστα για την εξέλιξη του έργου που αφορά την ανακατασκευή της κατοικίας του Φώσκολου.
Χθες το πρωί, ο διαγωνισμός που για τρίτη συνεχόμενη φορά προκηρύχθηκε από τις αρμόδιες  υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή τριών ενδιαφερόμενων εργολάβων που  κατέθεσαν προσφορά.

Προσωρινός μειοδότης του έργου είναι η κοινοπραξία  Δ.Μόρφης-Β.Χαλβατζάρας ΑΕΒΕ, που κατέθεσε την χαμηλότερη προσφορά και το επόμενο διάστημα, αναμένεται να ολοκληρωθεί και τυπικά η διαδικασία για την ανακήρυξη του αναδόχου.

Το έργο περιλαμβάνει την ανακατασκευή του σπιτιού που έζησε τα παιδικά του χρόνια ο Εθνικός Ποιητής της Ιταλίας Ούγος Φώσκολος, λειτούργησε στην συνέχεια ως βιβλιοθήκη και έπεσε, μετά αποό βομβαρδισμό στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το νέο κτήριο, για το οποίο έχει δεσμευτεί από τον προϋπολογισμό της ΠΙΝ το ποσό των 210.000 Ευρώ θα γίνει σύμφωνα με την μελέτη που έχει εκπονήσει αφιλοκερδώς ο συμπατριώτης μας και ομότιμος καθηγητής του ΕΜΠ Διονύσης Ζήβας.

Μαριλένα Παπαδάτου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *