Κοινωνία

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΩΝ ΔΑΣΙΚΩΝ ΧΑΡΤΩΝ: Πρώτα τα “πρόδηλα σφάλματα” και μετά οι αντιρρήσεις

Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδος και Ιονίων Νήσων που αναρτήθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ πριν από περίπου 1,5 μήνα ορίστηκε η Επιτροπή Εξέτασης Αντιρρήσεων για τους δασικούς χάρτες των τεσσάρων κοινοτήτων που είχαν αναρτηθεί το προηγούμενο διάστημα.

Πρόεδρος της Επιτροπής είναι η Διευθύντρια Δασών της Κεφαλονιάς και μέλη υπάλληλοι της Διεύθυνσης Δασών Ζακύνθου αλλά και ένας δικηγόρος που ορίστηκε από το Δικηγορικό Σύλλογο του νησιού μας.

Η απόφαση μεταξύ άλλων αναφέρει: «Συγκροτούμε μία (1) επιτροπή εξέτασης αντιρρήσεων κατά του περιεχομένου του δασικού χάρτη Περιφερικής Ενότητας Ζακύνθου, (4 συνολικά προκαποδιστριακών Ο.Τ.Α) Αργασίου, Βασιλικού, Καλαμακίου και Παντοκράτορα του Δήμου Ζακύνθου, ως εξής:

  1. Λύτρα Άννα, δασολόγος, διευθύντρια της Διεύθυνσης Δασών Κεφαλονιάς, ως πρόεδρο.
  2. Δήμος Δημήτριος δασολόγος, υπάλληλος της Διεύθυνσης Δασών Ζακύνθου, ως μέλος.
  3. Καπνίση Στεφανία, δικηγόρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ζακύνθου, ως μέλος.
  4. Βάτος Διονύσιος του Δημητρίου, Διοικητικός, υπάλληλος της Διεύθυνσης Δασών Ζακύνθου, ως γραμματέας»

Η απόφαση αναφέρει ακόμη πως έδρα της επιτροπής καθορίζεται η πόλη της Ζακύνθου και συγκεκριμένα η επιτροπή θα συνεδριάζει στα γραφεία της Διεύθυνσης Δασών Ζακύνθου.

Η λειτουργία των ΕΠΕΑ πραγματοποιείται σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στο άρθρο 18 του Νόμου 3888/2010 (Α’ 182) όπως ισχύει καθώς και στο κεφάλαιο 8 παράγραφος 8.2 της 146776/2459/3.11.2016 (Β’ 3532) απόφασης του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Σημειώνεται πως μέχρι στιγμής η Επιτροπή δεν έχει συνεδριάσει για να εξετάσει το πλήθος των ενστάσεων και των πρόδηλων σφαλμάτων που κατατέθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα και εντός των προβλεπόμενων προθεσμιών.

Κατά προτεραιότητα αναμένεται να εξεταστούν οι αιτήσεις που αφορούν πρόδηλα λάθη και στη συνέχει η Επιτροπή θα ασχοληθεί με το κυρίως αντικείμενό της , που είναι η εξέταση των αντιρρήσεων. Προκειμένου να διευκολυνθούν στο έργο τους οι επιτροπές, το Υπουργείο Περιβάλλοντος εξέδωσε οδηγό με τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσουν και σε αυτά περιλαμβάνεται η ομαδοποίηση των αντιρρήσεων ανά περιοχή και με κοινά κατά το δυνατόν φυσιογεωγραφικά χαρακτηριστικά και χρήσεις, η ομαδοποίηση των αντιρρήσεων που αφορούν πράξεις της διοίκησης (πράξεις χαρακτηρισμού, σχέδια πόλης, όρια οικισμού, κλήροι του εποικισμού), η ομαδοποίηση των αιτήσεων των προδήλων σφαλμάτων, που έχουν γίνει αποδεκτά από την οικεία Δ/νση Δασών κ.α.

Θυμίζουμε πως η απόφαση του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων που δημοσιεύτηκε στα τέλη του 2018, αποφασίστηκε η μερική κύρωση του δασικού χάρτη των τοπικών κοινοτήτων Αργασίου, Βασιλικού, Καλαμακίου και Παντοκράτορα του Δήμου Ζακύνθου, της Περιφερειακή Ενότητας Ζακύνθου.

Μ.Π.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *