Ζάκυνθος

Επιτροπή Παιδείας: Μεταβίβαση σχολείων στο Δήμο και αδειοδοτήσεις για τα κτήρια

Κρούση σε ΤΕΕ, Σύλλογο Μηχανικών και ΠΙΝ για τις απαιτούμενες μελέτες

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

Τις επόμενες ημέρες συγκαλείται η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Παιδείας και σε αυτή αναμένεται να τεθούν οι κατευθυντήριες γραμμές για την λειτουργία του οργάνου που συστάθηκε με μεγάλη καθυστέρηση λόγω των συνεχών αναβολών του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ο Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Διονύσης Γεωργάνος, που πλέον ορίστηκε και Αντιπρόεδρος μίλησε στο ραδιόφωνο του Ερμή για την νέα Επιτροπή σημειώνοντας πως σε μια πρώτη συνάντηση με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Νικήτα Σπίνο, φάνηκε να υπάρχει διάθεση για λύσεις και αποτελέσματα.

Στην συνάντηση αυτή τέθηκαν και κάποιες άμεσες προτεραιότητες που αφορούν την μεταβίβαση των σχολικών κτηρίων από την ιδιοκτησία του ΟΣΚ – Κτηριακές Εγκαταστάσεις σήμερα – στο Δήμο, η οποία μετά την εφαρμογή του Καλλικράτη παραμένει σε εκκρεμότητα για πολλά σχολεία.

Ακόμη αποφασίστηκε να εξασφαλιστεί ένας πλήρης φάκελος με όλες τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις για όλα τα σχολεία, που θα επιτρέψει και την αξιοποίηση προγραμμάτων , όπως αυτό της ενεργειακής αναβάθμισης. Ας σημειωθεί πως μέσω αυτού του προγράμματος, ο Δήμος κατάφερε να εξασφαλίσει μια σπουδαία χρηματοδότηση για το 3ο Δημοτικό Σχολείο του Άμμου, το οποίο μεταξύ άλλων διέθετε όλα τα απαραίτητα έγγραφα ( κατόψεις, οικοδομικές άδειες κτλ).

Τέλος ο κ. Γεωργάνος ανέφερε πως ο Δήμος θα επιδιώξει την συνεργασία με την Περιφέρεια, αλλά και ιδιώτες μηχανικούς μέσω του ΤΕΕ και του Συλλόγου Μηχανικών, ώστε να οριστεί από ένας μηχανικός υπεύθυνος για την σύνταξη μελετών για κάθε σχολικό κτήριο, καθώς σήμερα οι μηχανικοί του Δήμου αδυνατούν να ανταποκριθούν στο μεγάλο φόρτο εργασίας.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, οι ιδιώτες αυτοί θα μπορούσαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους είτε με μια συμβολική αμοιβή, είτε και χωρίς αμοιβή καθώς στα σχολεία αυτά φοιτούν και τα δικά τους παιδιά.

Τρωκτικά στο 2ο και 3ο Γυμνάσιο

Ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας αναφέρθηκε τέλος και σε ένα ακόμη περιστατικό που αφορά την εμφάνιση τεράστιων τρωκτικών στο 2ο και 3ο Γυμνάσιο της Πόλης και καταγγέλθηκε από τους γονείς και το Σύλλογο που κάλεσαν μάλιστα τον κ. Γεωργάνο μαζί με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Παιδείας Ν. Σπίνο.

Ο κ. Γεωργάνος σημείωσε πως είναι επιβεβλημένο να γίνονται προγράμματα μυοκτονίας και εντομοκτονίας σε όλα τα σχολικά κτήρια, από την στιγμή μάλιστα που η συσσώρευση απορριμμάτων έχει διογκώσει το πρόβλημα.

Θύμισε πως η Ένωση Γονέων είχε θέσει το θέμα σε προτεραιότητα καθώς υπάρχει πρόβλημα με τρωκτικά και κατσαρίδες σε πολλά σχολεία του νησιού.

ΠΗΓΗ εφημ. ΕΡΜΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *