Ζάκυνθος

Επιτήδειοι ζητούν χρήματα, εξ΄ονόματος της Μητρόπολης!

Ένα μήνυμα προς τους πιστούς, με αφορμή την έναρξη των θρησκευτικών εκδηλώσεων για το Μεγαλοβδόμαδο, απηύθυνε ο Μητροπολίτης Ζακύνθου Διονύσιος με δηλώσεις που παραχώρησε χθες το μεσημέρι στα τοπικά Μ.Μ.Ε.

Ο Μητροπολίτης ζήτησε από τους πιστούς να δείξουν την συμπεριφορά που αρμόζει στις ημέρες που διανύουμε, ενώ έδραξε την ευκαιρία να αναφερθεί και σε ένα φαινόμενο που το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σε έξαρση από κάποιους επιτήδειους που ζητούν χρήματα επικαλούμενοι τις ανάγκες της Μητρόπολης!

«Θα ήθελα πατρικά να παρακαλέσω τους κατοίκους του νησιού μας, που τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας θα προσέλθουν στους Ναούς για να εκφράσουν την ορθότητα της πίστης τους: Αυτή η ορθότητα εκφράζεται και από μια σωστή συμπεριφορά, η οποία αρμόζει στον χώρο που προσέρχονται. Πρέπει να γνωρίζουμε πως η δική μας ευλαβική παρουσία με ησυχία και τάξη, μέσα στην Εκκλησία, βοηθά και τους άλλους να συνειδητοποιήσουν πως ο Χριστιανός δεν πρέπει να σκανδαλίζει με μια λάθος συμπεριφορά εντός και εκτός του Ναού!» σημείωσε ο Μητροπολίτης και ευχήθηκε, το πέρασμα από τους ναούς την Μεγάλη Εβδομάδα, να είναι ουσιαστικό και όχι τυπικό.

Ο ίδιος, αναφερόμενος στη συνέχεια στην απάτη που κάποιοι έχουν σχεδιάσει επικαλούμενοι την Μητρόπολη  έκανε γνωστό πως το τελευταίο διάστημα Ζακυνθινοί και όχι μόνο, ενημέρωσαν την τοπική εκκλησία  έχουν δεχτεί τηλεφωνήματα που τους δημιούργησαν υποψίες!

«Κάποιοι για να εκμαιεύσουν χρήματα, αναφέρουν ότι είναι απεσταλμένοι  του Μητροπολίτη Ζακύνθου! Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση πως ούτε ο Μητροπολίτης Ζακύνθου, ούτε ο Μητροπολίτης Δωδώνης, ούτε κανείς άλλος παράγοντας της Μητρόπολης έχει εξουσιοδοτήσει τον οιονδήποτε να ζητήσει χρήματα. Το φιλανθρωπικό έργο της Μητρόπολης, επιτελείται μόνο από το γενικό φιλόπτωχο ταμείο και τα φιλόπτωχα ταμεία των ενοριών μας» ανέφερε ο κ. Διονύσιος ζητώντας την προσοχή όλων, διότι η απάτη συνεχίζεται.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *