Quantcast

Γνώμες

Επιτέλους εθνική ομοψυχία!

Είναι υποδειγματική η ομοψυχία που επιδεικνύει το πολιτικό μας σύστημα αυτές τις δύσκολες και τραγικές μέρες που αντιμετωπίζει η χώρα και η ανθρωπότητα. Η αλήθεια είναι πως με τα τόσα και τόσα προβλήματα που έχει περάσει η χώρα και ο λαός μας, η έννοια του αυτονόητου είναι τόση ισχυρή στην κοινή γνώμη που όποιος προσπαθήσει να την αναιρέσει θα βγει χαμένος πολιτικά.

Γι αυτό και δεν ακούγεται κιχ για την σθεναρή και συνάμα σκληρή στάση του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας στον Έβρο που την στηρίζει η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

Ωστόσο η υπόθεση του Κορονοϊού, πέρα από το μέγεθος της ανθρώπινης τραγωδίας έχει και πολλές άλλες πτυχές. Κυρίως οικονομικές. Οι οποίες τείνουν να αναιρέσουν στην πράξη όλη τη φιλοσοφία του οικοδομήματος της Ευρωπαϊκή Ένωσης, η οποία παρακολουθεί αμήχανη τις πρωτοβουλίες από τα εθνικά κράτη, όπως η Ιταλία, να κινούνται στον αντίποδα των δικών της επιλογών.

Η αλήθεια είναι πως βρισκόμαστε στο κατώφλι μιας νέας εποχή και ουδείς μπορεί να προβλέψει τι θα αφήσει πίσω της αυτή η λαίλαπα του Κορονοϊού.

Ότι και να συμβεί πάντως, αυτό που σήμερα προβληματίζει την κοινή γνώμη και κάποτε πρέπει να δωθούν πειστικές απαντήσεις είναι η αποκάλυψη της γενεσιουργού αιτίας του ιού που πήρε τόσο μεγάλες διαστάσεις και γρήγορα έγινε η πιο θανατηφόρος νόσο του πλανήτη. Εδώ υπάρχουν πολλά ερωτηματικά κι όσο προσπαθεί η επιστήμη να λύσει τον γρίφο τόσο τα ερωτηματικά θα μεγαλώνουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *