Ζάκυνθος

Επιστρέφει στο Λιμενικό Σώμα ο πρώην Λιμενάρχης Γιάννης Στάθης

Στην αρμόδια Πειθαρχική Επιτροπή του Λιμενικού Σώματος εξετάστηκε πριν  λίγες ημέρες  ημέρες, η υπόθεση του πρώην Λιμενάρχη Ζακύνθου Γιάννη Στάθη, ο οποίος εδώ και ένα περίπου χρόνο ετέθη σε διαθεσιμότητα.

Θυμίζουμε πως η απόφαση αυτή ελήφθη από τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, για να διαπιστωθεί το κατά πόσο ο κ. Στάθης, πράγματι είχε παραβιάσει το  υπηρεσιακό απόρρητο  του άρθρου 252 του Ποινικού Κώδικα σε συνομιλία που είχε με έναν εκ των εμπλεκομένων στην γνωστή υπόθεση της εγκληματικής συμμορίας που εξαρθρώθηκε πέρυσι.

Συνάδελφοι του κ. Στάθη, ταξίδεψαν τις προηγούμενες ημέρες στην Αθήνα για να καταθέσουν γύρω από την υπόθεση. Μεταξύ αυτών που κατέθεσαν ήταν στελέχη και υπάλληλοι του Λιμεναρχείου και ο πρώην στελέχη της Ελληνική Αστυνομίας.

Οι πρώτες δημοσιογραφικές πληροφορίες κάνουν λόγο για αθώωση του Αξιωματικού και δικαίωση της επιχειρηματολογίας που είχε προβάλλει από πέρυσι, σύμφωνα με την οποία η ιδιωτική συνομιλία που είχε τηλεφωνικά με έναν εκ των κατηγορουμένων της γνωστής υπόθεσης με τις συλλήψεις το περασμένο καλοκαίρι, δεν είχε σκοπό την πληροφόρησή του για  υπηρεσιακά θέματα αλλά την αποτροπή γεγονότων που σχετίζονται με άλλη σοβαρή υπόθεση του νησιού μας.

Ωστόσο η επίσημη απόφαση για τον Γιάννη Στάθη θα ανακοινωθεί εντός των επόμενων ημέρων.

Να σημειωθεί πως σε περίπτωση αθώωσης του, ο κ. Στάθης θα τοποθετηθεί, κατά πάσα πιθανότητα, στο Υπουργείο Ναυτιλίας και δεν υπάρχει περίπτωση επιστροφής του στη Ζάκυνθο.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *