Ζάκυνθος

Επισκευές στα σχολεία ζητά η 1η Ένωση Γονέων

 

Την αξιοποίηση του νεκρού χρόνου που υπάρχει το καλοκαίρι για να γίνουν οι απαιτούμενες επισκευές στα σχολεία ζητά η 1η Ένωση Συλλόγων Γονέων των μαθητών του νησιού μας.

Πριν από λίγες ημέρες η Ένωση έστειλε έγγραφο στις αρμόδιες τοπικές αρχές με το οποίο έχει κάνει καταγραφή των αναγκών που υπάρχουν, κτιριακών και λειτουργικών και σημειώνει πως η νέα σχολική χρονιά 2014-2015 πρέπει να ξεκινήσει χωρίς προβλήματα.

Με το έγγραφο καλείται ο Δήμος που είναι υπεύθυνος για τα σχολικά συγκροτήματα να πράξει τα αυτονόητα για τη συντήρηση και σωστή λειτουργία των σχολείων. Μεταξύ αυτών που είναι απαραίτητα για την ασφάλεια των μαθητών περιγράφονται και τα εξής:

Εξασφάλιση καθαριότητα και σχολικών τροχονόμων, μυοκτονία και έλεγχος σε υδραυλικές – ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις. Ζητούν να αντικατασταθούν οι πόρτες για να ανοίγουν προς τα έξω σε περίπτωση ανάγκης, αλλά και να κλειδώνουν για να μην χάνεται πολύτιμο υλικό. Επίσης ζητούν να εξασφαλιστεί πετρέλαιο για τη θέρμανση του χειμώνα, να υπάρχει φύλαξη των σχολικών κτιρίων και να εκδοθεί πιστοποιητικό για τη στατικότητά τους.

Μία σοβαρή πληροφορία που ενδιαφέρει όλους είναι να παραδίδει ο διευθυντής κάθε σχολείου κατάσταση εξόδων που έχει αναρτ΄ησει στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ στον πρόεδρο των γονέων.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *