Ζάκυνθος

Επιμελητήριο: Οπωσδήποτε ένας δρόμος για τη διέλευση οχημάτων στη Λομβάρδου

Μετά από μακρύ και εποικοδομητικό διάλογο παρά τις αντιθέσεις που κατεγράφησαν, το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου στη συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής αποφάσισε για την ανάπλαση της παραλιακής ότι πρέπει οπωσδήποτε να υπάρξει ένα μέρος για τη διέλευση οχημάτων στη Λομβάρδου καθώς και για την κάλυψη εκτάκτων αναγκών, όπως σεισμός, πυρκαγιά κλπ.

Παράλληλα το ΔΣ ζητά να πεζοδρομηθεί ολόκληρο το ιστορικό κέντρο της πόλης και δηλώνει ότι είναι υπέρ της ισόρροπης ανάπτυξης.

Στη συζήτηση παρευρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Διονύσης Μυλωνάς, ο Π¨ρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΤΕΕ Βαγγέλης Αρβανιτάκης, η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λιλή Μπουζιάνου, ο Δημοτικός Σύμβουλος Διον. Κομιώτης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Επιχειρηματιών παραλιακής Στάθης Λογοθέτης, το μέλος της Λιμενικής Επιτροπής Διον. Μαρίνος κλπ.

Στην αρχή της συνεδρίασης ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δημήτρης Γαργαλέας αναφέρθηκε στη σοβαρότητα του θέματος που οδήγησε σε αυτή τη διευρυμένη συνεδρίαση.

Ακολούθως ο Αντιπεριφερειάρχης ανέπτυξε τις θέσεις του για το πλήθος των προβλημάτων που μαστίζουν τον τόπο μας και για την ανάγκη να ξεκαθαριστεί το πεδίο δράσης καθενός από τις αρχές και είπε ότι «σύμφωνα με το νόμο η Λομβάρδου ανήκει στην Περιφέρεια. Είναι ο επαρχιακός δρόμος του Βασιλικού και όπως με την Αλ. Ρώμα που έγινε πεζόρομος χωρίς να είναι πεζόδρομος, ανεχόμαστε κάποια πράγματα για να μην μεμψιμοιρούμε και τρώμε τα εσώψυχά μας γιατί η Ζάκυνθος πρέπει να πάει μπροστά»

Ο κ. Μυλωνάς αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε με τον ειδικό σύμβουλο του Δήμου Διονύση Μήλεση στα πλαίσια ενημέρωσης για το έργο και ανέφερε ότι του ζήτησε να μην αναπτύξει το όραμα για το δρόμο επειδή η παραλιακή δεν ανήκει στο Δήμο. «Λέμε ναι στις αναπλάσεις αλλά με μια συνολική μελέτη για να δούμε τα ωφέλη και τις ζημιές και θα κατατεθούν ασφαλιστικά μέτρα σε όποιον παρέμβει στην παραλιακή» είπε ο Αντιπεριφερειάρχης.

Υπέρ της προσπάθειας για ανάπτυξη δήλωσε ο Δημοτικός Σύμβουλος Διονύσης Κομιώτης ο οποίος συμπλήρωσε ότι η μελέτη πρέπει να προβλέπει απρόσκοπτη πρόσβαση στα καταστήματα, στα μνημεία και στις υπηρεσίες της περιοχής.

Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Βαγγέλης Αρβανιτάκης ζήτησε το δοικιμαστικό κλείσιμο της Λομβάρδου για να δούμε τι θα γίνει τώρα που η κίνηση είναι περιορισμένη και είπε ότι υπάρχει σχέδιο διωγμού των αυτοκινήτων από την πόλη.

Η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λιλή Μπουζιάνου είπε ότι στο σχεδιασμό του Δήμου είναι η μεταφορά ακόμα και των υπηρεσιών έξω από την πόλη την οποία θα επισκέπτονται μόνο οι τουρίστες.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου των επιχειρηματιών της Λομβάρδου Στ. Λογοθέτης είπε ότι η πεζοδρόμηση θα έχει περισσότερα θετικά απότι αρνητικά και ζήτησε να ξεκαθαριστεί το ιδιοκτησιακό.

Ερωτήματα κατέθεσαν οι σύμβουλοι του Επιμελητηρίου ενώ ο επιχειρηματίας Λ. Πλέσσας ανέφερε ότι πρέπει να ακουστεί και η άποψη των κατοίκων.

Οι σύμβουλοι του Επιμελητηρίου ζήτησαν συνολική ανάπλαση για να έχουμε ισόρροπη ανάπτυξη και να μην παρουσιάζονται συνέχεια μελέτες οι οποίες στη συνέχεια πηγαίνουν στα συρτάρια.

Την πρόταση του Προέδρου Δ. Γαργαλέα ψήφισε η συντριπρική πλειοψηφία των μελών ενώ διαφοροποιήθηκε ο Κ. Καποδίστριας ο οποίος ζήτησε να μην υπάρξει προστριβή με το Δήμο και ο καθένας να παίξει το θεσμικό του ρόλο.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *