Κοινωνία

Επιδόματα και δώρα αναδρομικά για το 2015 και 2018 για 100 υπαλλήλους του Δήμου

Στον κατάλογο των υπαλλήλων σε Δήμους ανά την Ελλάδα που προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη διεκδικώντας τον 13ο και 14ο μισθό και δικαιώθηκαν, συμπεριλαμβάνονται πλέον και οι δημοτικοί υπάλληλοι του Δήμου Ζακυνθίων.

Χθες έγινε γνωστή μια ακόμη απόφαση του Πρωτοδικείου Ζακύνθου, που αυτή τη φορά αφορούσε 48 δημοτικούς υπαλλήλους με συμβάσεις αορίστου χρόνου. Όπως συνέβη πριν κάποιο διάστημα και για τους συναδέλφους τους, η απόφαση τους δικαιώνει και υποχρεώνει το Δήμο να καταβάλει περίπου 1.700 ευρώ στον καθένα, ποσό που αναλογεί σε επιδόματα του 2015 και του 2016.

Τα χρήματα αυτά θα καταβληθούν, υπό την προϋπόθεση πως ο Δήμος Ζακύνθου δεν κινηθεί νομικά για το αντίθετο, όπως έχει ήδη αποφασίσει και σε σχέση με την προηγούμενη απόφαση.

Συνολικά τα χρήματα αυτά θα δοθούν σε περίπου 100 υπαλλήλους.

Αντίστοιχες αποφάσεις δικαίωσης και καταβολής Δώρων Εορτών και Επιδόματος έχουν ήδη εκδοθεί για πολλούς δημοτικούς υπαλλήλους ανά την Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι, με διαδοχικές νομοθετικές ρυθμίσεις, αρχικώς, περικόπηκαν και εν συνεχεία με την παρ. Γ του ν. 4093/2012 «Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Προσαρμογής» καταργήθηκαν εντελώς τα δώρα εορτών (Πάσχα και Χριστουγέννων) και τα επιδόματα αδείας για όλους τους εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα, οι οποίοι απασχολούνται είτε με σχέση δημοσίου είτε με σχέση ιδιωτικού δικαίου στον δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *