Την υποψηφιότητά του μαζί με τον σημερινό Περιφερειάρχη στο ψηφοδέλτιο για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων επιβεβαίωσε ο κ. Διονύσης Μυλωνάς, μετά τις πρώτες δημόσιες ανακοινώσεις που έγιναν από τον ίδιο τον κ. Σπύρο Σπύρου κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής του στη Ζάκυνθο.
Ο κ. Μυλωνάς ανέφερε μεταξύ άλλων πως οφείλει να συνεχίσει μια προσπάθεια που ξεκίνησε μέσα από πολλές δυσκολίες στην νέα αιρετή Περιφέρεια, ενώ τάχθηκε υπέρ του νέου εκλογικού Νόμου, υποστηρίζοντας όμως πως απαιτείται αλλαγή νοοτροπίας και συνεργασία.
«Μαζί με τον κ. Σπύρου, θα τολμήσουμε ξανά. Νομίζω ότι είναι καθήκον μας απέναντι σε όλα αυτά που έχουν δρομολογηθεί. Η θητεία μας συνέπεσε με μια δίνη οικονομική, θεσμική και πολιτική! Επίσης το πρώτο διάστημα δεν ήμαστε υπεύθυνοι για το ΕΣΠΑ, ενώ έπρεπε να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα του Καλλικράτη, χωρίς να υπάρχει ξεκάθαρο θεσμικό πλαίσιο» ανέφερε ο κ. Μυλωνάς τονίζοντας πως βασικός στόχος όταν έγινε η ανάληψη των καθηκόντων από την πλειοψηφία στην Περιφέρεια ήταν η προσπάθεια να κερδίσουν την εμπιστοσύνη της Κοινωνίας.
«Η κοινωνία μας ανέχεται σαν Περιφέρεια, γιατί δεν δώσαμε φρούδες ελπίδες. Αντίθετα αισιοδοξούμε και αγωνιζόμαστε!» δήλωσε ακόμη, κάνοντας παραλληλισμό και με το έργο της σημερινής Κυβέρνησης, που όπως είπε αποκατέστησε το όνομα της Χώρας, η οποία έπαψε να θεωρείται τιτανικός ή χώρα διεφθαρμένων, όπως κάποιοι κατά το παρελθόν την χαρακτήρισαν.
«Αποκτούμε τον βηματισμό μας, αλλά για να κερδίσουμε και τους πολίτες που έχασαν το μισό από τους μισθούς και τις συντάξεις τους πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά και αυτοί που έκλεψαν ή καταχράστηκαν» σημείωσε.
Για το νέο εκλογικό Νόμο, σχολίασε πως επιβάλλεται η αλλαγή του ποσοστού εκλογής στο 42% υποστηρίζοντας πως πλειοψηφίες διοικούν κράτη με μικρότερο ποσοστό.
Υπέρ τάχθηκε και στην καθιέρωση κοινών ψηφοδελτίων για τους Δημάρχους, Περιφερειάρχες και τους συμβούλους, σημειώνοντας πως πρέπει να ισχύσει απλή αναλογική και να υπάρχει ένα πλαφόν ψήφών για την συμμετοχή στα συμβούλια.
Ωστόσο επεσήμανε πως επιβάλλεται και αλλαγή στην νοοτροπία, αφού μπορεί να μην σχηματίζονται πλειοψηφίες στα συμβούλια.
«Σήμερα, ένας Δήμαρχος με πλειοψηφία, αν δεν κάνει κάποιον Αντιδήμαρχο ή Πρόεδρο σε κάποιο οργανισμό, αρχίζει να χάνει συμβούλους. Το ίδιο και ένας Περιφερειάρχης που δε θα μοιράζει θέσεις! Αν βάζουμε πάνω από όλα το εγώ δε θα πάμε πουθενά!» κατέληξε.