Ζάκυνθος

Επαναχάραξη της γραμμής αιγιαλού στο Καλαμάκι ζητά το Δημοτικό Συμβούλιο

Την επαναχάραξη της γραμμής αιγιαλού στο Καλαμάκι αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο στην τελευταία του συνεδρίαση και το θέμα ήλθε εκτός ημερήσιας διάταξης επειδή –όπως ισχυρίστηκε η πλειοψηφία- τώρα αποστέλλονται έγγραφα από την Κτηματική στους ιδιοκτήτες γης για αποβολή τους από τα οικόπεδα.

Παρότι η απόφαση ελήφθη από την πλειοψηφία και δυνάμεις της αντιπολίτευσης, τέθηκαν καίρια ερωτήματα για τη νομιμότητα της απόφασης της Επιτροπής χάραξης αιγιαλού αλλά και για την απουσία της Κτηματικής από τη συζήτηση.

Η εισήγηση έγινε από τον Αντιδήμαρχο Διονύση Κυβετό ο οποίος ζήτησε από το Δημοτικό Συμβούλιο να διεκδικήσει την επαναχάραξη της γραμμής και σημείωσε ότι το ΓΕΝ κοντεύει να φτάσει τη γραμμή αιγιαλού μέχρι το Μαχαιράδο! Ο Αντιδήμαρχος συμπλήρωσε ότι ο αιγιαλός έφτασε 800 μέτρα στο εσωτερικό του Καλαμακίου και τώρα λένε στους ιδιοκτήτες να κόψουν το λαιμό τους για να αποδείξουν ότι τα οικόπεδα είναι δικά τους.

Ο Δήμαρχος ανέφερε ότι τώρα πρέπει να ζητηθεί επαναχάραξη καθώς στην Επιτροπή υπάρχουν άτομα που είναι υπάλληλοι του Δήμου.

Από την πλευρά της Λαϊκής Συσπείρωσης ο Σπύρος Φαραός ανέφερε ότι το θέμα είναι πολύ σοβαρά και δεν έπρεπε να συζητηθεί εκτός ημερήσιας διάταξης ενώ ζήτησε να προσκληθεί και να ενημερώσει η Προϊσταμένη της Κτηματικής υπηρεσίας.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *