Ζάκυνθος

Επαναλειτουργεί το Μεταβυζαντινό Μουσείο

Κανονικά θα λειτουργεί το Μουσείο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων στην Πόλη της  Ζακύνθου και η εξέλιξη αυτή αποφασίστηκε από την 20η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και ανακοινώθηκε στην εφημερίδα μας από την Προϊσταμένη της Υπηρεσίας Αννίτα Κουμούση.

Σύμφωνα με την ίδια, η επαναλειτουργία του Μουσείου, που από ην 1η Μάη ήταν κλειστό, καθίσταται πια  δυνατή, με προσωπικό το οποίο διατέθηκε στην Υπηρεσία από το Δήμο Ζακυνθίων αλλά και την Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου.

Πιο συγκεκριμένα, από την πλευρά της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου διατέθηκε και διοικητικό προσωπικό που θα στελεχώσει τα γραφεία αλλά και εργάτες που είναι κάτι παραπάνω από πολύτιμοι σε σχέση με τις ανάγκες του Μουσείου αλλά και του Κάστρου.

Η κ. Κουμούση, μέσω της εφημερίδας μας ευχαρίστησε δημόσια, τόσο τον Αντιπεριφερειάρχη Διονύση Μυλωνά, όσο και το Δήμαρχο Στέλιο Μποζίκη οι οποίοι – όπως ανέφερε χαρακτηριστικά – ανταποκρίθηκαν άμεσα στο αίτημα της Υπηρεσίας για προσωπικό. Η ίδια μάλιστα, αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία που αναλαμβάνει ο Δήμος για να προχωρήσει στον εθελοντικό καθαρισμό της περιοχής του Κάστρου.

Να σημειωθεί πως όλο το προηγούμενο διάστημα υπήρχε τηλεφωνική επικοινωνία των αιρετών εκπροσώπων του νησιού με την Προϊσταμένη, ενώ η είδηση της αναστολής της λειτουργίας του Μουσείου είχε προκαλέσει πολλές αντιδράσεις.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *