Ζάκυνθος

Επανακαταμέτρηση μόνο σε ξενοδοχεία και μεγάλες επιχειρήσεις!

H Λαϊκή Συσπείρωση δεν αναγνωρίζει την καταμέτρηση των τετραγωνικών ως μέτρο φορολόγησης που επέβαλε ο Δήμαρχος και η πλειοψηφία της Δημοτικής Αρχής.

Τα τετραγωνικά στο σύνολο των κατοικιών και μικρών επιχειρήσεων να επανέλθουν στα δηλωμένα τετραγωνικά.

Επανακαταμέτρηση να γίνει στις μεγάλες πολυεθνικές και αλυσίδες που δραστηριοποιούνται στο νησί μας, στα μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα και στους ιδιοκτήτες πολλών επιχειρήσεων.

Η Λαϊκή Συσπείρωση παλεύει με στόχο την πλήρη κατάργηση των ανταποδοτικών τελών, που είναι μια δεύτερη φορολόγηση του λαού μας, ενώ αναγκαίο και άμεσο είναι να απαλλαγούν και να μειωθούν τα δημοτικά τέλη ως εξής:

Μείωση των ανταποδοτικών τελών στο ύψος του 50% για την κατοικία και τα μικρομάγαζα (μείωση επί των τελών και όχι επί των τετραγωνικών).

Πλήρη απαλλαγή των ανταποδοτικών τελών στις οικογένειες με εισόδημα μικρότερο των  € 20.000,00. Οι απαλλαγές να ισχύουν και για τους φοιτητές που ζουν στην πόλη μας και έχουν τις παραπάνω προϋποθέσεις.

Απαλλαγή δημοτικών τελών για απόρους – ΑΜΕΑ – πολύτεκνους – σχολεία

Οι μειώσεις αυτές αντιστοιχούν στο εισόδημα που έχει χαθεί, στα λουκέτα που έχουν πληθύνει, στο επίπεδο ζωής που έχει πέσει τόσο χαμηλά.

Αύξηση των τελών καθαριότητας και φωτισμού 50% σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους που λειτουργούν στο νησί μας σε ξενοδοχεία, super Market (από εκεί προέρχεται και ο βασικός όγκος σκουπιδιών ακόμα και στις οικίες), εμπορικά καταστήματα αλυσίδων κ.ά.

Μείωση των τελών κοινόχρηστων χώρων στην ζώνη Β και τις λοιπές περιοχές.

Μείωση των τελών στις Λαϊκές Αγορές σε €30 για την Α ζώνη και €20 για την Β ζώνη γεγονός που θα ανακουφίσει τους παραγωγούς αλλά και τα λαϊκά στρώματα που ψωνίζουν εκεί και το τέλος μετακυλίεται στις τιμές των προϊόντων.

διατήρηση του τέλους διαφήμισης σε συγκεκριμένους χώρους

Δικαίωμα χρήσης νεκροταφείων. Η θέση μας είναι να παρθούν όλα τα μέτρα για την καθιέρωση της πολιτικής κηδείας σε όλα τα νεκροταφεία (αίθουσα κλπ). Επισης να εφαρμοστεί ο νόμος για την καύση των νεκρών με την ίδρυση αποτεφρωτήρων που θα μειώσει τις εκτάσεις που χρειάζονται για την ταφή και θα απελευθερωθούν χώροι.Για τα τέλη συγκεκριμένα να μειωθούν αυτά για τους τάφους τριετούς χρήσης και των οστεοφυλακίων. Να αυξηθούν τα τέλη οικογενειακών τάφων, κατασκευής μνημείων. Μετά την εφαρμογή της καύσης μπορούμε να ζητήσουμε την αύξηση του δικαιώματος ενταφιασμού.

Μείωση των τελών χρήσης των Δημοτικών Σφαγείων για την προστασία των κτηνοτρόφων του νησιού μας που πλήττονται σοβαρά. Να μην πληρώνουν οι κτηνοτρόφοι επιπλέον έξοδα στους εκδορείς των δημοτικών σφαγείων

Φόρος ηλεκτροδοτούμενων χώρων. Η θέση μας είναι η αύξηση των τελών στους εμπορικούς και βιομηχανικούς  χώρους και η κατάργηση τους για την κατοικία.

κατάργηση του τέλους παρεπιδημούντων για τα μικρά ξενοδοχεία και να διατηρηθεί για τα ξενοδοχεία των 4 και 5 αστέρων.

Δημιουργία τέλους επί των ακαθαρίστων εσόδων για νυχτερινά μαγαζιά που προσφέρουν ποτό και   θέαμα 5% κατάργηση του 0,5% για εστιατόρια, ταβέρνες, καφενεία, καφετέριες κλ.π.

Δυνητικά ανταποδοτικά τέλη να καταργηθούν (πολιτικοί γάμοι κ.ά)

να αυξηθεί το τέλος εκμετάλλευσης λατομείων – αδρανών υλικών. Η λατομική δραστηριότητα μπορεί και πρέπει να μειωθεί με την προώθηση της ανακύκλωσης των αδρανών υλικών.

να αυξηθεί το τέλος εκμετάλλευσης λατομείων – βιομηχανικών υλικών. Να φροντίζει το κράτος για την προστασία της δημόσιας υγείας των κατοίκων των περιοχών και να αναλάβει έργα για κοινωνική ανταπόδοση περιβαλλοντική, πολιτιστική, κοινωνική.

 

Άμεση  προτεραιότητα της δημοτικής αρχής να γίνει η αναβάθμιση της ανακύκλωσης και η ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων με διαλογή στην πηγή.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *