Ζάκυνθος

Επανέρχεται το αίτημα για χρήση τμήματος του παλιού Νοσοκομείου για πανεπιστημιακές δράσεις

Το αίτημα για παραχώρηση της χρήσης τμήματος του παλιού Νοσοκομείου, ώστε εκεί να στεγαστούν δράσεις του Πανεπιστημίου Πατρών και πιο συγκεκριμένα της Ιατρικής Σχολής, απηύθυνε εκ νέου η Πρυτανεία του ιδρύματος στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια. Αυτή την φορά όμως, το αίτημα ήταν «ενισχυμένο» και από την πολιτική στήριξη του Αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου Διονύση Μυλωνά, ο οποίος ήδη έχει θέσει θέμα αξιοποίησης των δημόσιων ακινήτων στα αρμόδια Υπουργεία.

Το πρωί της περασμένης Παρασκευής, ο Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου Διονύσης Μυλωνάς και ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Παύλος Καψαμπέλης συναντήθηκαν με αντιπροσωπεία του Πανεπιστημίου Πατρών και πιο συγκεκριμένα με τον Πρύτανη Γεώργιο Παναγιωτάκη και τον Κοσμήτορα της Ιατρικής Σχολής Γιώργο Νικηφορίδη. Η συνάντηση αυτή κανονίστηκε με πρωτοβουλία του κ. Καψαμπέλη, ο οποίος την περίοδο που ήταν Υποδιοικητής στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια είχε φέρει για πρώτη φορά στο προσκήνιο το ζήτημα της συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Πατρών, με κίνητρο την αξιοποίηση του παλιού Νοσοκομείου.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο ίδιος στον –Ε- κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που έγινε το πρωί της Παρασκευής, αποφασίστηκε να υποβληθεί εκ νέου από την Πρυτανεία στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια  το αίτημα για αξιοποίηση του παλιού Νοσοκομείου, ενώ  θα ακολουθήσει και τηλεφωνική επικοινωνία του κ. Παναγιωτάκη με τον Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Δ. Κατσικόπουλο, αν και ο τελευταίος βρίσκεται υπό παραίτηση μετά τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν το πεδίο αρμοδιοτήτων του.

«Από τον Αντιπεριφερειάρχη Διονύση Μυλωνά εκφράστηκε η στήριξη της ΠΙΝ στο εγχείρημα και η διαβεβαίωση πως οι δομές της Περιφέρειας θα το υποστηρίξουν με όποιους τρόπους χρειαστεί» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καψαμπέλης μιλώντας στον –Ε- και συμπλήρωσε πως οι εκπαιδευτικές δράσεις που μπορούν να στεγαστούν στο παλιό κτήριο του Νοσοκομείου, αφορούν εκπαιδευτικά σεμινάρια, θερινά σχολεία, εργαστήρια, μεταπτυχιακά τμήματα κ.ά. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *