Ζάκυνθος

Επί ξυρού ακμής το Δημοτικό Θέατρο!

Ο χρόνος στην κλεψύδρα τελειώνει επικίνδυνα για το έργο του Δημοτικού Θεάτρου και όσα έγιναν τις τελευταίες ημέρες μεγαλώνουν την αγωνία μας για να τα προλάβουμε όλα μέχρι τις 31 Μαρτίου.

Η αγωνία δεν αφορά μόνο τα πολιτικά πρόσωπα αλλά και χιλιάδες Ζακυνθινούς, που τις τελευταίες δεκαετίες ζουν με την ελπίδα να δουν θεατρικές παραστάσεις σε αυτό το χώρο που πρέπει να εγκαινιαστεί χωρίς άλλες καθυστερήσεις.

Στην έκτακτη συνεδρίαση της Οικονομικής επιτροπής που έγινε προχθές Κ. Τρίτη, συζητήθηκε το θέμα και η μέχρι τώρα πορεία των εργασιών, καθώς η κατασκευάστρια εταιρεία δεν έχει ετοιμάσει το αναβατόριο το οποίο πρέπει να παραδοθεί οσονούπω. Ωστόσο χθεσινές πληροφορίες ανατρέπουν αυτή την εξέλιξη και θέλουν την εταιρεία ΑΡΧΙΚΟΝ να παραδίδει το αναβατόριο μέσα στις συγκεκριμένες προθεσμίες.

Όλες αυτές οι εξελίξεις έγιναν γνωστές στη Διαχειριστική Αρχή στην Κέρκυρα, η οποία με τη σειρά της περιμένει την ολοκλήρωση του Δημοτικού Θεάτρου που πρέπει να παραδοθεί με τον εξοπλισμό του, δηλαδή με το κλειδί στο χέρι για να λειτουργήσει. Αν και είναι γνωστό ότι η λειτουργία του Θεάτρου θα απαιτήσει προσωπικό με γνώσεις, αυτό είναι κάτι που θα το δει ο Δήμος το επόμενο διάστημα. Τώρα προέχει η ολοκλήρωση όσων έχουν αναλάβει οι εργολάβοι γιατί δεν υπάρχει άλλος χρόνος ούτε το περιθώριο παράτασης.

Αυτή η αγωνία εκφράστηκε από όλους στην οικονομική επιτροπή, δηλαδή και τους αιρετούς και τους υπηρεσιακούς παράγοντες, όμως πρέπει να την ενστερνιστούν και οι κατασκευαστές, δηλαδή εν προκειμένω η εταιρεία ΑΡΧΙΚΟΝ που ως γνωστόν έκανε το έργο με «μελέτη-κατασκευή».

Αν μέσα στο επόμενο διάστημα δεν παραδοθούν όλα όσα περιλαμβάνονται στην κύρια και τις επόμενες εργολαβίες, υπάρχει ο κίνδυνος να ζητηθούν πίσω τα χρήματα που έδωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση για το έργο, μία εξέλιξη που θα είναι καταστροφική για τον ήδη προβληματικό στα οικονομικά Δήμο μας.

Η δημοτική αρχή με τους υπευθύνους υπηρεσιακούς παράγοντες παρακολουθούν στενά αυτές τις εξελίξεις και αναμένονται ανακοινώσεις εντός των ημερών.

ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΞΕΝΟΦΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *