Ελλάδα

Επίσκεψη στην έκθεση αγροτικών προϊόντων και διαβουλεύσεις για τα απορρίμματα

Η προβολή και η διακίνηση των ντόπιων αγροτικών προϊόντων στις αγορές του Εξωτερικού θα είναι ένα από τα ζητήματα προτεραιότητας για τη νέα διοίκηση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και στόχος είναι να αξιοποιηθούν ευρωπαϊκά κονδύλια για την στήριξη των παραγωγών που αν και ήταν διαθέσιμα, έμειναν ανεκμετάλλευτα.
Το «στίγμα» των προθέσεων της νέας διοίκησης της Περιφέρειας στον τομέα αυτό, έδωσε ο νέος Περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος, ο οποίος κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής του στη Ζάκυνθο με αφορμή τις εορταστικές εκδηλώσεις για τον Πολιούχο μας περιηγήθηκε στην έκθεση των ντόπιων αγροτικών προϊόντων που διοργανώθηκε από το Επιμελητήριο στο σχολείο του Άμμου.
 Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στον -Ε- η στήριξη του πρωτογενούς τομέα μπορεί να αποφέρει σημαντικά οφέλη στις τοπικές κοινωνίες των νησιών ενώ πρωτοβουλίες όπως αυτή που διοργάνωσε το Επιμελητήριο μπορούν να διευρυνθούν και να αναπτυχθούν για τα αγροτικά προϊόντα όλων των νησιών σε διεθνές αλλά και σε εθνικό επίπεδο.
«Πρέπει να διερευνηθεί η δυνατότητα για ανάλογες δραστηριότητες και στα

Επί τάπητος ο περιφερειακός σχεδιασμός για τα απορρίμματα

Κατά τη διάρκεια της σύντομης επίσκεψής του στη Ζάκυνθο, ο κ. Γαλιατσάτος ενημερώθηκε και για τα προβλήματα του Νοσοκομείου του νησιού , στο πλαίσιο της συνάντησης που είχε με τη Διοίκηση αλλά και  εκπροσώπους του Συλλόγου των  εργαζομένων ενώ ελλείψει χρόνου, δεν έγινε λεπτομερής συζήτηση για τη διαχείριση των απορριμμάτων, παρά την σοβαρότητα του προβλήματος.
Ο νέος Περιφερειάρχης ανέφερε μιλώντας στον –Ε-  πως πολύ σύντομα θα υπάρξει συζήτηση για το ζήτημα σε συνεργασία και με το Δήμαρχο Παύλο Κολοκοτσά, ενώ έκανε γνωστό πως πολύ σύντομα το νέο περιφερειακό συμβούλιο θα ασχοληθεί με το θέμα της ολοκλήρωσης του  περιφερειακού σχεδιασμού των απορριμμάτων.
Προς το παρόν στόχος του νέου Περιφερειάρχη είναι η εφαρμογή προγράμματος για την ανακύκλωση και τον περιορισμό των απορριμμάτων καταρχήν στα σχολεία της Κέρκυρας και η συν’εχεια θα δοθεί για υα σχολεία της Ζακύνθου.
Τέλος, ο κ. Γαλιατσάτος συναντήθηκε με τον νέο Αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου Λευτέρη Νιοτόπουλο αλλά και με τους περιφερειακούς συμβούλους του συνδυασμού ΑΝΑΣΑ με σκοπό να συζητήσουν για τις πρώτες συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου μετά τις 7 Σεπτεμβρίου.

Της Μαριλένας Παπαδάτου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *