Ελλάδα

Επίσκεψη Βέλγου Πρέσβη στον Περιφερειάρχη

Τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Σπυριδων Σπύρου, επισκέφτηκε την περασμένη Παρασκευή ο Πρέσβης του Βελγίου στην Ελλάδα Marc Van den Reeck συνοδευόμενος από την  Πρόξενο του Βελγίου στην Κέρκυρα κ. Αγκιστριώτη.

Ο Πρέσβης ο οποίος εξέφρασε την αγάπη του για  την Ελλάδα αλλά και τον πολιτισμό μας, δήλωσε ενθουσιασμένος από τα νησιά μας και τόνισε ότι η οικονομική κρίση είναι μία ευκαιρία οι χώρες να λειτουργήσουν ομαδικά  για το κοινό συμφέρον, το Βέλγιο προσφέρει συνεργασία και βοήθεια στον Ελληνικό λαό πρόσθεσε. Ζήτησε από τον Περιφερειάρχη την στήριξή του στις πολιτιστικές εκδηλώσεις που δημιουργούνται υπό την αιγίδα της Βελγικής Πρεσβείας και την συνεργασία μεγάλων πανεπιστημίων, ξένων αλλά και Ελληνικών, που   πραγματοποιούνται στα Ιόνια Νησιά.

Ανέφερε επίσης ότι θα υπάρξει  αύξηση  του τουρισμού στην χώρα μας από Βέλγους επισκέπτες της τάξης του 20%, δηλαδή 400.000 βέλγοι επισκέπτες περισσότεροι από πέρυσι.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης, κ. Σπύρου, καλωσόρισε  και  ευχαρίστησε, για την παρουσία του στο νησί μας, τον κ. Van den Reeck, και τον διαβεβαίωσε ότι, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στηρίζει τέτοιες πρωτοβουλίες που στόχο έχουν στην ανάδειξη και προβολή  του πολιτισμού των Νησιών μας ανά τον κόσμο.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *