Ζάκυνθος

Επίσημα εγκαίνια στο νέο Νοσοκομείο το Σεπτέμβριο

 

Επίσημη τελετή  εγκαινίων διοργανώνεται για το κτήριο του νέου Νοσοκομείου, που μπορεί να λειτουργεί ήδη από τον περασμένο Μάη, ωστόσο ακόμη δεν έχουν γίνει τα επίσημα εγκαίνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πιθανότερη ημερομηνία για τη διεξαγωγή της τελετής  είναι η 22α Σεπτεμβρίου και οι προετοιμασίες που γίνονται αφορούν την πρόσκληση μιας σειράς επισήμων στα εγκαίνια, μεταξύ αυτών και εκπροσώπων του Υπουργείου Υγείας.

Οι πρώτοι μήνες λειτουργίας του νέου κτηρίου, έχουν κυλήσει ομαλά, με τα σημαντικότερα όμως προβλήματα να εστιάζονται στην έλλειψη προσωπικού αφού οι νέοι χώροι είναι τριπλάσιοι σε μέγεθος σε σχέση με το παλιό κτήριο.

Επανειλημμένως ο Σύλλογος των εργαζομένων στο Νοσοκομείο, έχει θέσει δημόσια τα προβλήματα που υπάρχουν ιδιαίτερα  σε κλινικές που υπάρχει μεγάλη προσέλευση λόγω της έλλειψης  προσωπικού κυρίως νοσηλευτριών αλλά και καθαριστών.

Ένα ακόμη ζήτημα που πρέπει να επισημανθεί, αφορά την διαμόρφωση των χώρων στο νέο Νοσοκομείο, αφού υπάρχουν παράπονα από τους εργαζομένους για το γεγονός ότι το τηλεφωνικό κέντρο βρίσκεται στην είσοδο του κτηρίου, με αποτέλεσμα οι τηλεφωνητές να καλούνται να απαντήσουν σε ερωτήσεις και να λύσουν απορίες ασθενών και επισκεπτών. Ακόμη, σημαντικά  προβλήματα έχουν διαπιστωθεί στους χώρους που στεγάζουν την καρδιολογική κλινική αλλά και το πνευμονολογικό ιατρείο.

Η επίσκεψη επισήμων για τα εγκαίνια του νέου κτηρίου δεν μπορεί παρά να αποτελέσει την ευκαιρία ώστε αυτά τα προβλήματα να τεθούν για ακόμη μια φορά στους αρμόδιους φορείς, σε μια περίοδο όμως που προετοιμάζονται νέες σοβαρές περικοπές στον τομέα της Δημόσιας Υγείας.

Να σημειωθεί τέλος, πως τα εγκαίνια για το νέο κτήριο, θα έπρεπε να συνοδευτούν από συγκεκριμένες προτάσεις για την αξιοποίηση του παλιού κτηρίου του Νοσοκομείου, με συνολική έκταση 5000 τετραγωνικών μέτρων, το οποίο βρίσκεται σε ένα κομβικό σημείο στην Πόλη και μπορεί να εξυπηρετήσει πολλές και διαφορετικές ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, όπως η στέγαση υπηρεσιών.   

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *