Ελλάδα

Επίθεση Παπανδρέου σε Ψυχάρη

Ο κ. Παπανδρέου κατήγγειλε ότι συμφέροντα κρυβόταν πίσω από επιθέσεις εναντίον του, όταν ο ίδιος ήταν πρωθυπουργός. «Έπρεπε να κατονομάσουμε κάποια συμφέροντα, γιατί έχουν ονοματεπώνυμο στην Ελλάδα, όπως για παράδειγμα τον Σταύρο Ψυχάρη», δήλωσε χαρακτηριστικά.

 

Σύμφωνα με τον κ. Παπανδρέου, ο κ. Ψυχάρης ζήτησε δάνειο 10 εκατ. ευρώ από την Εθνική Τράπεζα, για να αντιμετωπίσει λειτουργικές δαπάνες του ΔΟΛ. Ο επικεφαλής της Τράπεζας ρώτησε τον τότε πρωθυπουργό για τη γνώμη του και έλαβε την απάντηση «αν πληροί τις προϋποθέσεις, να το πάρει».Όταν η Εθνική δεν έδωσε το δάνειο, υποστήριξε ο κ. Παπανδρέου, ξεκίνησε μια σειρά δημοσιευμάτων εις βάρος του.

«Συμφέροντα πίσω από τη συγχώνευση»

Επίσης, ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε άλλο ένα παράδειγμα συμφερόντων την αποτυχημένη προσπάθεια συγχώνευσης της Εθνικής Τράπεζας με την Alpha Bank.

Τι απαντά ο Ψυχάρης στον Παπανδρέου

Αιχμέςάφησε ο πρόεδρος του ΔΟΛ, Σταύρος Ψυχάρης, απαντώντας στην επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου.«Είναι αληθές ότι ο ΔΟΛ εζήτησε δάνειο από την Εθνική Τράπεζα της οποίας είναι πελάτης τα τελευταία 90 χρόνια. Η Εθνική είπε όχι επισήμως. Ανεπισήμως μας είπαν ότι δεν το ενέκρινε το Μαξίμου», τόνισε σε ανακοίνωσή του ο κ. Ψυχάρης.«Είναι προφανές ότι παρεμβάσεις στις τράπεζες εναντίον εφημερίδων που δεν ικανοποιούν τις επιθυμίες των κυβερνώντων μαρτυρούν φασίζουσα νοοτροπία. Είναι αυτονόητο ότι μαζί με την εξουσία χάνεται και η μνήμη, ακόμη και για εντελώς πρόσφατα γεγονότα.Ο υπό αποχώρηση πρόεδρος του ΠαΣοΚ παρακαλείται να δηλώσει υπό ποιες συνθήκες συναντηθήκαμε τελευταία φορά στο Μέγαρο Μαξίμου και γιατί ζητήθηκε να πάμε από την πίσω πόρτα του κτιρίου. Και ποιος ζήτησε κάτι από τον άλλο!» κατέληξε ο πρόεδρος του ΔΟΛ.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *