Ζάκυνθος

Επίθεση με γιαούρτια και αβγά κατά της Δημοτικής αρχής

Την οργή των πολιτών για τα όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό με τη φορολογική πολιτική της κυβέρνησης εισέπραξε χθες το βράδυ ο Δήμος Ζακυνθίων και προσωπικά ο Δήμαρχος Στέλιος Μποζίκης στην διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου και της συζήτησης για τα δημοτικά τέλη.

Χίλιοι περίπου συμπολίτες μας κατέκλυσαν την πλατεία Σολωμού και την αίθουσα του δημοτικού Συμβουλίου και ανάμεσά τους ένα εξαγριωμένο πλήθος εκατό περίπου ατόμων εισήλθε στην αίθουσα του δημοτικου συμβουλίου και προπηλάκισε τον Δήμαρχο πετώντας αυγά και γιαούρτια.

Ανάμεσα τους ήταν στελέχη κομμάτων της αριστεράς και μεμονομένοι πολίτες που έδειξαν με τον πιο ακραίο τρόπο τις αρνητικές τους διαθέσεις για την δημοτική αρχή και τα μέτρα που έχει λάβει για τα δημοτικά τέλη.

Η συζήτηση για το θέμα των τελών και οι τοποθετήσεις εκπροσώπων των κοινωνικών φορέων διακόπτονταν συχνά από συνθήματα και γιουχαίσματα ενώ από όλες τις πλευρές επισημάνθηκε η ανάγκη να ανακληθούν τα μέτρα του Δήμου και να ορθολογικοποιηθεί η διαδικασία της επιβολής τελών σύμφωνα με πραγματικά τετραγωνικά μέτρα των κλειστών δομημένων χώρων.

Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει μια τόσο μεγάλη συγκέντρωση σε συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου και αποδεικνύει πόσο δίκιο είχε ο -Ε- όταν – προφητικά – έγραφε πριν δύο μήνες ότι η υπόθεση των νέων δημοτικών τελών θα επιφέρει καταιγίδα στις σχέσεις του Δήμου με την κοινή γνώμη.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *