Ζάκυνθος

ΕΟΤ: Παρεμβάσεις και καθαρισμός μετά τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό σε μήκος 2,5χλμ. (photos)

Η Τεχνική υπηρεσία του Δήμου προχώρησε σε εργασίες καθαρισμού της περιοχής στην πλαζ του ΕΟΤ και παρότι οι εργασίες συνεχίζονται, η τελική δουλειά θα φανεί πολύ αργότερα, όταν θα παραδοθεί και θα εφαρμοστεί η μελέτη των αρχιτεκτόνων.

Ενημέρωση έγινε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ενώ ο –Ε- περπάτησε όλη την περιοχή από το ΞΕΝΙΑ μέχρι πριν από τον Παιδικό Σταθμό και κατέγραψε τις μέχρι τώρα παρεμβάσεις.

Σε μία μεγάλη ακτίνα έχουν καθαριστεί τα χόρτα και έχουν κοπεί κλαδιά από δέντρα, ενώ αργότερα θα γίνει παρέμβαση στο χώρο της Παιδικής Χαράς που η περίφραξη έχει σκουριάσει.

Το πιο σημαντικό είναι ότι αφαιρέθηκαν από την πλευρά του δρόμου τα σκουριασμένα συρματοπλέγματα και υπάρχει ελευθερία κινήσεων.

Μιλώντας στον –Ε- ο Διευθυντής των Τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Διονύσης Τουρκάκης, έκανε γνωστό ότι ο καθαρισμός συνεχίζεται και υπάρχουν αρκετά ακόμα να γίνουν, αλλά επεσήμανε ότι σε ορισμένα σημεία δεν είναι εύκολο να αλλάξει προς το καλύτερο η εικόνα του χώρου γιατί είναι κοντά στη θάλασσα.

Ο κ. Τουρκάκης υποσχέθηκε πως σε μια ακτίνα 2,5 χιλιομέτρων θα γίνουν παρεμβάσεις στο μέλλον, αφού πρώτα ολοκληρωθεί ο διεθνής αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για τον οποίο έλαβε απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο στη συνεδρίαση της 9ης Απριλίου.

«Υπάρχει μια πεπαλαιωμένη κατάσταση που θα αλλάξει αλλά πρέπει να λάβουμε υπόψη το πολεοδομικό σχέδιο, το master plan και το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε περιοχή αιγιαλού και παραλίας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Διευθυντής των τεχνικών υπηρεσιών.

Δείτε φώτο από τις μέχρι στιγμής εργασίες στην περιοχή:

ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΞΕΝΟΦΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *