Ζάκυνθος

“Εξωση” του Δήμου από την Αλεξ. Ρώμα!

Οι αποφάσεις του Δήμου για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Αλ. Ρώμα δεν έχουν νομική ισχύ, επισημαίνεται σε έγγραφο που έστειλε στο Δήμαρχο Στέλιο Μποζίκη ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μανώλης Αγγελάκας, το οποίο δημιουργεί νέα δεδομένα στην υπόθεση της πεζοδρόμησης και θέτει προ των ευθυνών τους όλους όσους ηθελημένα ή μη αδιαφορούν για την τήρηση της νομοθεσίας.

Το επίμαχο έγγραφο έρχεται σε συνέχεια της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας που γνωστοποιήθηκε πριν από λίγες εβδομάδες αλλά από τότε μέχρι σήμερα δεν προέβησαν σε καμία ενέργεια οι τοπικές αρχές, αν και  ενημερώθηκαν για το περιεχόμενό του.

Δήμος, Περιφερειακή Ενότητα, Αστυνομία κλπ., αν και έλαβαν γνώση δεν προχώρησαν στην παραμικρή ενέργεια και για το λόγο αυτό η Αποκεντρωμένη Διοίκηση επανήλθε με νεότερο έγγραφο για να διευκρινίσει ότι η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την πεζοδρόμηση δεν έχει νομική ισχύ και ότι ο δρόμος ανήκει σε περιφερειακό εθνικό δίκτυο του νομού Ζακύνθου.

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση πετά έξω από την υπόθεση το Δήμο Ζακυνθίων και κάνει γνωστό ότι ο δρόμος ανήκει στο περιφερειακό εθνικό δίκτυο, άρα την αρμοδιότητα έχει η Περιφερειακή Ενότητα η οποία μπορεί να αποφασίζει για τα μέτρα κυκλοφορίας που θα ισχύουν στην Αλ. Ρώμα.

Τις εξελίξεις αυτές υποδέχεται με μεγάλο ενδιαφέρον ο Εμπορικός Σύλλογος ο οποίος εδώ και πάρα πολύ καιρό προσπαθεί να εφαρμοστεί ο νόμος και έχει αποτανθεί στις τοπικές αρχές αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Τελευταίο προπύργιο του Εμπορικού Συλλόγου είναι η δικαιοσύνη αλλά η διοίκησή του δεν θέλησε να οξύνει την κατάσταση με κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων θεωρώντας ότι αρχές και υπηρεσίες θα εφαρμόσουν το νόμο.

Τώρα το θέμα της πεζοδρόμησης είναι στην ευθύνη του Αντιπεριφερειάρχη και πλέον ο κ. Διονύσης Μυλωνάς θα πρέπει να μεριμνήσει για την εφαρμογή του νόμου.

Ο Εμπορικός Σύλλογος έχει ζητήσει την πεζοδρόμηση της Αλ. Ρώμα μόνο τις απογευματινές ώρες και το άνοιγμά της το πρωί για να ξαναζωντανέψει η περιοχή και να κυκλορήσουν οχήματα και κόσμος.

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *