Ζάκυνθος

Εξεταστικό κέντρο στη Ζάκυνθο ζητά ο Σύλλογος παιδιών με δυσλεξία

Ψήφισμα το οποίο θα σταλεί στο Υπουργείο Παιδείαςενέκρινε χθες το βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο το οποίο θα ζητά την λειτουργία εξεταστικού κέντρου στη Ζάκυνθο για τα παιδιά με δυσλεξία.

Στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση παρευρέθηκε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δημήτρης Διανόγλου ο οποίος περιέγραψε την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει το εξεταστικό κέντρο. Ο κ. Διανόγλου είπε ότι οι μαθητές που θα δώσουν εξετάσεις αναμένεται να υποστούν μεγάλη ταλαιπωρία γιατί θα αναγκαστούν να μετακινηθούν σε κάποια πόλη της Ελλάδας και να επιβαρυνθούν με τα έξοδα παραμονής για μία περίπου εβδομάδα.

 

«Εμείςζητάμε τη στήριξη του Δημοτικού Συμβουλίου γιατί το θέμα είναι ψυχολογικό και οικονομικό. Τα παιδιά θα φύγουν από το περιβάλλον τους και θέλουμε να το δείτε από την κοινωνική του πλευρά. Το 10% των μαθητών στη Ζάκυνθο είναι δυσλεκτικοί και το εξεταστικό κέντρο πρέπει να λειτουργήσει εδώ» είπε ο κ. Διανόγλου.

Στη συνεδρίαση παρευρέθηκε και ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕΖ Δ. Καλαμάκης ο οποίος στήριξε το αίτημα.

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα όπως στείλει ψήφισμα στην Υπουργό Παιδείας με το οποίο θα ζητά την λειτουργία του εξεταστικού κέντρου με έξοδα του Δήμου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *