Ελλάδα

Εξαγγελίες για φοροελαφρύνσεις του Πρωθυπουργού στην ΔΕΘ

Στις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού στην Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης στρέφεται το ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσης καθώς εκεί εκτιμάται πως θα επιχειρηθεί από την κυβέρνηση αλλαγή του δυσμενούς κλίματος μετά τις παλινωδίες με τον ΕΝΦΙΑ.
Εχοντας υπόψη ότι πλησιάζει η εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας, μια διαδικασία που ενδεχομένως οδηγήσει και σε πρόωρες εθνικές εκλογές, ο πρωθυπουργός φέτος στη ΔΕΘ εκτιμάται ότι θα αξιοποιήσει το πρωτογενές πλεόνασμα και σύμφωνα με πληροφορίες θα ανακοινώνει επτά αλλαγές στο πεδίο της φορολογίας, που πρέπει όμως πριν να έχει συμφωνήσει για τα ενδεχόμενα «δώρα» στους Ελληνες πολίτες με την τρόικα και τους δανειστές.
Έτσι με βασικό στόχο την προώθηση διορθωτικών αλλαγών στο πεδίο της φορολογίας, ο πρωθυπουργός θα έχει καθοριστικό ραντεβού με το Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στις 30 Αυγούστου στο Παρίσι και θα ζητήσει το πράσινο φως για να προχωρήσει στις ανακοινώσεις από το βήμα της ΔΕΘ, όπως αναφέρει το Εθνος.
Οι αλλαγές στη φορολογία
• Η μείωση της φορολογίας φυσικών προσώπων ως προς τον ανώτατο συντελεστή είναι η πρώτη αλλαγή που σύμφωνα με πληροφορίες θα ανακοινώσει ο κ. Σαμαράς. Μια μείωση που θα φέρει το φόρο από το 42% στο 33%, ενώ θα υπάρξουν ανακοινώσεις και για τη μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων από το 26% στο 20% με στόχο τη μείωση την σταδιακή μείωση στο 15%.
• Θα διορθώσει το λάθος με το φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης. Ένα μέτρο που ταλαιπώρησε τους πολίτες και δεν βοήθησε ούτε την κυβέρνηση καθώς τα έσοδα ήταν λιγότερα από αυτά που είχαν υπολογίσει . Έτσι φόρος αναμένεται να μειωθεί από 30% ως και 50%.
• Τρίτη μείωση θα είναι η έκτακτη εισφορά για μισθωτούς και συνταξιούχους κατά 50% με τους συντελεστές να είναι σήμερα από 1% ως και 4% ανάλογα με το εισόδημα.
• Επίσης αναμένεται να ανακοινωθεί η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τους ελεύθερους επαγγελματίες χωρίς εισόδημα την τελευταία τριετία ενώ καθώς επίσης και η παγίωση του ΦΠΑ της εστίασης στο 13% ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και επέκταση του συμψηφισμού των χρεών μεταξύ δημοσίου και πολιτών και πέραν του ΦΠΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *