Ζάκυνθος

Εν αναμονή εξελίξεων για το δάνειο της Πειραιώς

Στα δικαστήρια του νησιού ήταν στραμμένο χθες το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης, και  στην επικαιρότητα επανήλθε η υπόθεση του δανείου των 9,5 εκατομμυρίων που σύναψε ο Δήμος με την Πειραιώς.  Αφορμή ήταν η αίτηση της Τράπεζας  για ανάκληση της απόφασης που είχε εκδώσει το Δικαστήριο πριν από αρκετό διάστημα, μετά την εξέταση της υπόθεσης το 2009.

Τέσσερα χρόνια μετά και αφού έγινε γνωστό το Βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, το οποίο κάνει λόγο για παράνομες αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου Ζακυνθίων που χρησιμοποιήθηκαν για την λήψη δανείου, αλλά και για άγνοια της Τράπεζας ως προς το γεγονός αυτό, η Πειραιώς υπέβαλε αίτηση στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Ζακύνθου για επανάληψη της συζήτησης και για ανάκληση της προηγούμενης απόφασης που είχε εκδώσει.

Θυμίζουμε πως η προηγούμενη απόφαση, ουσιαστικά δεν έδινε απάντηση για την νομιμότητα των δανείων που είχαν συναφθεί και την υποχρέωση του Δήμου να τα αποπληρώσει, εν αναμονή των εξελίξεων που αφορούσαν την ποινική διερεύνηση της υπόθεσης των πλαστογραφημένων αποφάσεων του Δήμου.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά η Πρόεδρος του Πολυμελούς Πρωτοδικείου ανακοίνωσε χθες στους εκπροσώπους των δύο πλευρών που προσήλθαν στα δικαστήρια πως δε θα εξεταστούν και πάλι μάρτυρες για την υπόθεση.

Όπως έγινε γνωστό, το Δικαστήριο θα στηριχθεί στα πρακτικά της συζήτησης που είχε γίνει το 2009 και είτε θα επικυρώσει την προηγούμενη απόφαση, είτε θα εκδώσει νέα.

Να σημειωθεί πως οι μάρτυρες που είχαν προταθεί χθες αλλά δεν εξετάστηκαν, ήταν ο τέως επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Ζακυνθίων  κ. Στ. Μπετίνης, που προτάθηκε από το Δήμο και το Διευθυντικό στέλεχος της Πειραιώς κ. Κ. Σπαθάρου.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *