Κοινωνία

Εν αναμονή για την υπογραφή των συμβάσεων της  προμήθειας του εξοπλισμού για το νέο θέατρο

Σήμερα αναμένεται να επισκεφτούν το έργο του Δημοτικού Θεάτρου τα μέλη της Επιτροπής που έχουν  οριστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο για την παραλαβή του έργου που έχει ήδη κατασκευαστεί και εκτός απροόπτου, θα ολοκληρωθεί  επιτέλους  η χρονοβόρα όπως αποδείχθηκε διαδικασία της παράδοσης – παραλαβής.

Η υπογραφή του πρωτοκόλλου παραλαβής και η έγκριση του από το Δημοτικό Συμβούλιο φαίνεται να είναι η διαδικασία που υπολείπεται πριν δοθεί η έγκριση της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, προκειμένου ο Δήμος να υπογράψει τις συμβάσεις με τους αναδόχους που έχουν αναλάβει τόσο την προμήθεια του αναβατορίου, όσο και του συμπληρωματικού εξοπλισμού.

Θυμίζουμε πως πρόκειται για έργα προϋπολογισμού 920.000 ευρώ για τα οποία υπάρχουν ανάδοχοι που όμως ακόμη δεν έχουν υπογράψει συμβάσεις γιατί χρειάζεται έγκριση από τη Διαχειριστική.

Όλο αυτό το διάστημα βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες για την αποκατάσταση  της παραλιακής, ενώ σε τελική ευθεία βρίσκεται και το έργο της κατασκευής των πεζοδρομίων επί της οδού Λομβάρδου αλλά και Φιλιτά, το οποίο έχει αναλάβει η ανάδοχος εταιρεία του Θεάτρου ΑΡΧΙΚΟΝ. Η αποκατάσταση του περιβάλλοντος χώρου αριστερά και δεξιά του Θεάτρου, θα γίνει από το Δήμο Ζακυνθίων, με έναν προϋπολογισμό της τάξης των 90.000 ευρώ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *