Ζάκυνθος

Εντυπωσιακά έπεσε η αυλαία του Ζακυνθινού καρναβαλιού (photo)

Την  Κυριακή 10 Μαρτίου με την μεγάλη καρναβαλική παρέλαση και το Πόβερο  που ακολούθησε το βράδυ με πιστή τήρηση του εθίμου, έπεσε  η αυλαία  του φετινού καρναβαλιού στη Ζάκυνθο και το γλέντι έδωσε τη θέση του στα έθιμα της Μ. Σαρακοστής.

Οι πολύ καλές καιρικές συνθήκες βοήθησαν τόσο στην έλευση πλήθους κόσμου όσο και στη διεξαγωγή όλων των προγραμματισμένων εκδηλώσεων. Η πόλη στην κυριολεξία ασφυκτιούσε τις δύο τελευταίες ημέρες και έδωσε σε όλους τη δυνατότητα να διασκεδάσουν και να νοιώσουν ότι είναι μέσα στο κλίμα του καρναβαλιού.

Τουλάχιστον για την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς μπορούμε να πούμε με σιγουριά πως ντόπιοι και επισκέπτες ευχαριστήθηκαν διασκέδαση.

Αν και βρισκόμαστε σε αναμονή για την αποστολή των επίσημων στατιστικών στοιχείων από το Λιμεναρχείο ώστε να μάθουμε πόσα άτομα ήλθαν από την υπόλοιπη Ελλάδα, η εικόνα που υπάρχει είναι καλή και πληροφορίες αναφέρουν πως χθες το μεσημέρι αναχώρησαν από το νησί μας 10 τουριστικά λεωφορεία. 

Οι προγραμματισμένες καρναβαλικές εκδηλώσεις έγιναν όλες  κανονικά με συμμετοχή κόσμου και κυρίως της νεολαίας και των μικρών παιδιών. Εκείνο που κατεγράφη ως μειωμένο φέτος ήταν ο αριθμός των αρμάτων που έλαβαν μέρος στην μεγάλη καρναβαλική παρέλαση της τελευταίας Κυριακής, δηλαδή προχθές το μεσημέρι. Στα πιο ευφάνταστα τοποθετούμε το άρμα με το μήνυμα «Batir oil, όχι εξορύξεις στο Ιόνιο» που ήταν πολύ επίκαιρο και έδωσε τη δυνατότητα προβληματισμού και σχολιασμού.

Στις 3 το μεσημέρι άρχισε η πομπή του βασιλιά καρνάβαλου από την Καμάρα Αγίου Λαζάρου και περνώντας από τους κεντρικούς δρόμους (Ταβουλάρη, Αλ. Ρώμα κλπ) έφτασε μέχρι την πλατεία Σολωμού.

Τα γκρουπ και τα άρματα που συμμετείχαν στο φετινό καρναβάλι ήταν:

Ο Βασιλιάς καρνάβαλος επικεφαλής όλων των γκρουπ και των αρμάτων και ακολουθούσαν:

1ο Δημοτικό σχολείο «διαστημάνθρωποι»

2ο Δημοτικό σχολείο «ήλιε μου φεγγάρι μου»

3ο Δημοτικό σχολείο  «ήρωες του κινηματογράφου»

4ο Δημοτικό σχολείο «μικροί και μεγάλοι νάνοι»

5ο Δημοτικό σχολείο «Halloween party»

6ο Δημοτικό σχολείο Βασιλικού «πέρα βρέχει»

1ο Δημοτικό σχολείο Ρίζας και Νηπιαγωγείο Ρωμυρίου και Μαχαιράδου «πιτζάμα πάρτυ»

2ο Δημοτικό σχολείο Ρίζας «Ντόμινo»

Δημοτικό σχολείο Μουζακίου «Τα emoji εν δράσει»

Νηπιαγωγείο και Δημοτικό σχολείο Παντοκράτορα «γκέισες, γιαπωνέζοι και σαμουράι»

1o Δημοτικό σχολείο Κάμπου «Μάγειροι»

3ο Δημοτικό σχολείο Ρίζας και Πολιτιστικός Σύλλογος Κούκεσι «Batir oil, όχι εξορύξεις στο Ιόνιο»

Πολιτιστικός Σύλλογος Μανώλιες «Στάσου μύγδαλα»

Το γκρουπ «LA CASA DE PAPEL, ΝΟ ΝΑΜΕ»    

Το γκρουπ καρναβαλομπερδέματα «Χρώματα στον άνεμο»

GCA «οι δρόμοι της φωτιάς» που ήταν το πιο πολυμελές γκρουπ

«ARGASI CARNIVAL TEAM» με τους FURIOSA DADA και τη Σχολή Χορού Όλγας Μπέρτα Σέλληνα

«RIO DE TZANTEIRO»

Την παρουσίαση έκαναν  η Κατερίνα Δριμή και ο Γιώργος Αναγνωστόπουλος ενώ μπροστά από το Διοικητήριο παρακολούθησαν την παρέλαση από τις αρχές ο Δήμαρχος Παύλος Κολοκοτσάς, οι Αντιδήμαρχοι Κώστας Κόκλας και Γιάννης Κόκλας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκος Τσίπηρας, ο  Δημοτικός Σύμβουλος Αντώνης Ανδρεώλας, ο Περιφερειακός σύμβουλος Θοδωρής Καμπίτσης  κλπ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *