Ζάκυνθος

Ενταση στο Δημοτικό Συμβούλιο

Η ορθή τήρηση των πρακτικών του Δημοτικού Συμβουλίου απασχόλησε το σώμα στη συνεδρίαση της Τρίτης μετά τις καταγγελίες του επικεφαλής της αντιπολίτευσης Aντώνη Αντίοχου την περασμένη εβδομάδα στο ραδιοσταθμό Εrmis radio 91.8.

Η συζήτηση διεξήχθη σε υψηλούς τόνους και αντηλλάγησαν βαριές κουβέντες μεταξύ των κ.κ. Μποζίκη και Αντίοχου καθώς ο Δήμαρχος αποκάλεσε “πολιτικά άνανδρο” τον αρχηγό της αντιπολίτευσης ενώ ο κ. Αντίοχος από την πλευρά του κράτησε χαμηλούς τόνους και δεν προκάλεσε. Τοποθέτηση στην οποία κανείς δεν τόλμησε να απαντήσει ούτε να ζητήσει διευκρινίσεις έκανε ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Σπύρος Φαραός ο οποίος σφυροκόπησε άγρια την πλειοψηφία.

 

Η παραποίηση

Στην αρχή ο κ. Δήμαρχος ανέφερε ότι το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου κάνει πολύ καλή δουλειά, που δεν ξεφεύγει από τη νομιμότητα  και κάλεσε τον κ. Αντίοχο να καταθέσει στοιχεία.

Ακολούθως ο κ. Αντίοχος ανέφερε ότι για δύο χρόνια έχει κάνει ότι καλύτερο μπορεί για τη σωστή λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά από ένα σημείο και πέρα δεν ψήφισε τα πρακτικά γιατί είδε τι συνέβαινε και μάλιστα επικαλέστηκε το σύμβουλο του συνδυασμού του Διονύση Βαρυπάτη ο οποίος έχει καταθέσει ερωτήματα και δεν έχει λάβει απαντήσεις.

«Έρχεται μετά από καιρό ένα CD στα χέρια μας που δεν έχει νόημα να το δούμε μετά από 2 μήνες γιατί δεν θυμόμαστε τι έχει γίνει» είπε ο κ. Αντίοχος και ζήτησε να τηρείται ο κώδικας που προβλέπει σημειώσεις γραπτές για τα πρακτικά.

Το παράδειγμα που έδωσε για την παραποίηση των πρακτικών ο κ. Αντίοχος αφορούσε τη συνεδρίαση της 18ης Ιανουαρίου του 2012 στην οποία συζητήθηκε το θέμα της μίσθωσης ενός οικοπέδου στο Αργάσι για να χρησιμοποιηθεί ως χώρος στάθμευσης. Ακολούθως εξήγησε πως είδε αναρτημένη στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ απόφαση σύμφωνα με την οποία είχε ληφθεί απόφαση για να ενοικιαστούν 3 οικόπεδα στο Αργάσι. Επίσης ανέφερε πως σε κείνη τη συνεδρίαση είχε αποφασιστεί να αναβληθεί το θέμα και να έλθει σε επόμενη συνεδρίαση.

«Μετά από αυτό το γεγονός είπα φτάνει, δεν ψηφίζω άλλο τα πρακτικά. Έχουμε ζητήσει επανειλημμένα να έρχονται τα χαρτιά με τα πρόχειρα πρακτικά για να τα υπογράφουμε. Η αδιαφορία όμως της πλειοψηφίας δημιουργεί πρόβλημα! Θέσαμε το θέμα ξανά και ξανά. Ακόμα κι αν διαβάσετε τον Κανονισμό που μας φέρατε να ψηφίσουμε θα δείτε ότι παρατυπούμε» είπε ο κ. Αντίοχος και απευθυνόμενος προς την πλειοψηφία είπε ότι εσείς με αναγκάσατε να φέρω το θέμα γιατί με προκαλέσατε.

 

Ο Δήμαρχος

Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν ηχογραφημένα αποσπάσματα εκείνης της συνεδρίασης στην οποία ακούστηκε ο Δήμαρχος να μιλά για οικόπεδα και όχι για οικόπεδο. Ο κ. Μποζίκης ζήτησε  από τον κ. Αντίοχο να σταματήσει να λέει ανακρίβειες.

 

Οι αρχηγοί

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Η ώρα τση Ζάκυνθος» Διονύσης Κομιώτης είπε ότι κανένας Δημοτικός Σύμβουλος δεν χαίρεται όταν υπάρχουν σκιές για τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου και χαρακτήρισε σημαντικό το ρόλο αυτού που είναι στο προεδρείο.

«Για να μην υπάρξουν από δω και εμπρός άλλα θέματα και σκιές προτείνω να παίρνουμε το ηλεκτρονικό αρχείο πριν ψηφίσουμε τα πρακτικά. Ο κ. Αντίοχος δεν έχει δημιουργήσει θέμα όσα χρόνια είναι εδώ και όλοι θέλουμε να βάλουμε ένα λιθαράκι σε αυτό τον τόπο» ανέφερε ο κ. Κομιώτης.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Λαϊκή Συσπείρωση» Γιώργος Κωνσταντίνου ζήτησε να είναι ακριβολόγοι και όχι να δημιουργούν εντυπώσεις. «Εμείς από την αρχή ζητούσαμε καταγραφή και απομαγνητοφώνηση. Θέλουμε να έχουμε εγκαίρως τις εισηγήσεις που πρέπει να τυπώνονται και να δίνονται στους επικεφαλής των παρατάξεων,  αλλά όχι μία ώρα πριν από τη συνεδρίαση. Επίσης πρέπει να έρχονται οι αποφάσεις των Τοπικών Συμβουλίων και όχι εκ των υστέρων να αποδεικνύεται ότι  δεν συνεδρίασε το όργανο γιατί αυτό εκθέτει το Τοπικό Συμβούλιο» είπε ο κ. Κωνσταντίνου με αφορμή συμβάν που αφορά το Τοπικό Συμβούλιο του Κερίου.

 

Η πλειοψηφία

Οι περισσότεροι σύμβουλοι της πλειοψηφίας που πήραν το λόγο άσκησαν σφοδρή κριτική στον κ. Αντίοχο ενώ ο Πρόεδρος Γιώργος Αρμένης είπε ότι λειτουργεί με πλήρη διαφάνεια και κάλεσε τον κ. Αντίοχο να ψηφίσει τη θέση της πλειοψηφίας αποποιούμενος όσα είπε.

Ο Δήμαρχος ζήτησε από τον κ. Αντίοχο να ανακαλέσει όσα είπε και χαρακτήρισε τις δηλώσεις του δηλητήριο στην αυτοδιοικητική ζωή του τόπου.

«Θα έπρεπε να θέσω θέμα αποδοκιμασίας του κ. Αντίοχου ο οποίος επιπλέον έβλαψε την τιμή και την υπόληψη της υπαλλήλου που τηρεί τα πρακτικά. Το να αναγνωρίζει κάποιος τα λάθη του είναι μεγάλη παλληκαριά αλλά αν παραμείνει στη συκοφάντηση αυτό είναι πολιτική ανανδρεία» ανέφερε ο κ. Μποζίκης.

Σε όλα αυτά ο κ. Αντώνης Αντίοχος δεν ήθελε να δώσει συνέχεια και ως εκ τούτου έπεσαν οι τόνοι.

 

Η Λαϊκή Συσπείρωση

Στην τοποθέτηση που έκανε ο Δημοτικός Σύμβουλος Σπύρος Φαραός υπήρξαν αιχμές για τον γενικότερο τρόπο λειτουργίας των Δημοτικών Συμβουλίων και είπε! «Εμείς οι παλιοί είμαστε μάρτυρες πολλών παραποιήσεων αποφάσεων Δημοτικών Συμβουλίων και βλέπουμε το θέμα από την πολιτική του διάσταση. Ας σταματήσουν οι λαλίστατοι και πολύ επιθετικοί γιατί πρέπει να μας πουν πως κάποιοι διαχειρίστηκαν αποφάσεις και πρακτικά».

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *