Στον κυκεώνα των ενστάσεων έπεσε το έργο της αντικατάστασης του κεντρικού αγωγού ύδρευσης και στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου που έγινε με την παρουσία εκπροσώπων από τις εταιρείες που συμμετείχαν στο διαγωνισμό αποφασίστηκε όπως οι νομικοί του Δήμου εξετάσουν το θέμα που θα επανέλθει προς συζήτηση και λήψη απόφασης την ερχόμενη Τρίτη.
Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΖ Παναγιώτης Αβράμης εξέφρασε την άποψη ότι δεν πρέπει να υπάρξουν άλλες καθυστερήσεις με το έργο το οποίο τα τέλη του έτους πρέπει να έχει συμβασιοποιηθεί.
Το θέμα συζήτησης προτάχθηκε χθες το πρωί για να μπορέσουν να φύγουν οι εκπρόσωποι των δύο εταιρειών με το επόμενο πλοίο αλλά καθώς δεν ελήφθη απόφαση θα αναγκαστούν να ξαναέλθουν στο νησί την επομένη εβδομάδα.
Συγκεκριμένα χθες αναμενόταν να γίνει Έγκριση πρακτικού διαγωνισμού του έργου «Αντικατάσταση του κεντρικού αγωγού Ύδρευσης από το νταμάρι Τσίπου Δ.Κ. Λιθακιάς έως την κεντρική δεξαμενή Ζακυνθίων στη Μπόχαλη αγωγός Δ2 (ΧΘ 0+000=3+579-ΧΘ 11+867) αγωγός Δ3(ΧΘ 5+752)» με Εισήγηση από την Επιτροπή Διαγωνισμού.
Οι εκπρόσωποι των εταιρειών που πήραν μέρος στη συνεδρίαση ήταν από τις εταιρείες ΑΝΤΑΙΟΣ και ΕΡΤΕΚΑ.
Ο Δήμαρχος Στέλιος Μποζίκης πρότεινε και οι σύμβουλοι συμφώνησαν ότι για να τεκμηριωθεί απόλυτα η απόφαση της Οικ. Επιτροπής, δικηγόρος του Δήμου θα φέρει εισήγηση μέσα σε δύο – τρεις ημέρες για τις ενστάσεις των εταιρειών.
«Από αυτή την ιστορία κυριολεκτικά κρίνεται το μέλλον της Ζακύνθου στον τομέα ητς υδροδότησης. Η απόφαση θα ληφθεί με την εισήγηση του νομικού συμβούλου ώστε κανένας να μην φέρει το βάρος να κάνει δεκτή ή να απορρίψει την ένσταση» είπε ο Δήμαρχος.
Ακολούθως ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΖ στην σύντομη τοποθέτησή του είπε ότι «μέχρι 31 Δεκεμβρίου το θέμα πρέπει να έχει λήξει. Αν υπάρχουν προθέσεις –όπως εκδηλώθηκαν στην πρώτη δημοπρασία από τις εταιρείες που συμμετείχαν στο διαγωνισμό- με τη μη συμμετοχή τους να τρενάρουν ή να δημιουργήσοιυν πρόβλημα στο συγκεκριμένο έργο λέω πως είναθι κρίσιμο για το νησί μας. Εμείς πρέπει να επισπεύσουμε τις διαδικασίες και να κατοχυρωθεί αυτό που θα ακολουθήσουμε γιατί υπάρχει καταληκτική ημερομηνία».
Τέλος ο κ. Αβράμης υπενθύμισε την δαπάνη στην οποία υποβάλλεται η επιχείρηση να κάνει νέες γεωτρήσεις σε συνεργασία με το ΙΓΜΕ για εμπλουτισμό του νερού που θα δίνεται μέσω του αγωγού και για βελτίωση της ποιότητάς του.
«Μπαίνουμε ως ΔΕΥΑΖ σε μια διαδικασία να δαπανήσουμε ένα ποσό γύρω στις 500 χιλιάδες ευρώ για να τηρήσουμε τους όρους που έχουν τεθεί στο σύμφωνο αποδοχής όρων με τη Διαχειριστική Αρχή που θέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση για τη διάνοιξη γεωτρήσεων. Θέλω να κατοχυρώσουμε το έργο που είναι σημαντικό και κρίσιμο για το νησί» κατέληξε ο κ. Αβράμης.