Ζάκυνθος

Ενστάσεις από το ΤΣ Πόλης για το παραεμπόριο στην πλατεία Σολωμού!

Καταγγελίες για την παράνομη κατάληψη κοινόχρηστων χώρων στην πλατεία Σολωμού, στην «καρδιά» της Πόλης, «βλέπουν» το φως της δημοσιότητας και σύμφωνα με όσα έχουν αναφερθεί και σε παλαιότερο δημοσίευμα της εφημερίδας μας, το θέμα αναμένεται να απασχολήσει την επόμενη συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου της Πόλης.

Το συγκεκριμένο πρόβλημα φαίνεται να παίρνει διαστάσεις, δεδομένου ότι διανύουμε την καλοκαιρινή περίοδο και η εμπορική κίνηση στην Πόλη της Ζακύνθου έχει πολλαπλασιαστεί.

Παρόλα αυτά υπάρχουν πολλές φωνές που επιμένουν πως το κεντρικότερο σημείο στην Πόλη της Ζακύνθου, θα πρέπει να παρουσιάζει τάξη και να μην επικρατεί η σημερινή κατάσταση.

Στο θέμα αναφέρθηκε μιλώντας στο ραδιόφωνο του -Ε- ο Αντιπρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου της Πόλης Θανάσης Παπαηλιού, ο οποίος έκανε λόγο για παράνομες καταλήψεις κοινόχρηστων χώρων στην πλατεία, που  θα πρέπει να διερευνηθούν.

Επίσης, θύμισε πως η νέα Κανονιστική που συνέταξε πριν από πολλούς μήνες το Τοπικό Συμβούλιο της Πόλης ανέφερε ρητά πως πάνω στην πλατεία δεν επιτρέπεται καμία δραστηριότητα.

Όμως, πρέπει να τονιστεί πως η συγκεκριμένη Κανονιστική, ακόμη δεν έχει έρθει προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο και ως εκ τούτου, δεν έχει τεθεί σε εφαρμογή.

Ο κ. Παπαηλιού, ανέφερε ως προς το ζήτημα των κοινόχρηστων χώρων πως δυστυχώς το φαινόμενο παρατηρείται κάθε Καλοκαίρι.

«Στην πλατεία Σολωμού υπάρχουν κάποιες περίεργες καταστάσεις, ενώ καταλήψεις κοινόχρηστων χώρων από τραπεζοκαθίσματα υπάρχουν και σε άλλα σημεία της Πόλης.  Το θέμα θα πρέπει να το δούμε σαν τοπικό συμβούλιο. Πιο συγκεκριμένα, στην πλατεία Σολωμού αναπτύσσονται κάποιες δραστηριότητες, που στερούνται άδειας και αυτό το γνωρίζουμε επειδή οι άδειες εκδίδονται από το Τοπικό Συμβούλιο! Κυρίως όμως, με βάση την Κανονιστική που έχουμε συντάξει, στην πλατεία Σολωμού δεν επιτρέπεται καμία δραστηριότητα, πλην από δραστηριότητες πολιτιστικού χαρακτήρα! Πρόκειται για την πλατεία του Εθνικού μας Ποιητή!» υπογράμμισε ο κ. Παπαηλιού, συμπληρώνοντας πως αυτή η Κανονιστική έχει εδώ και μήνες εγκριθεί από το Τοπικό Συμβούλιο, αλλά ακόμη δεν έχει συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *