Κοινωνία

Ενοικίαση δύο απορριμματοφόρων για την τουριστική περίοδο ζητά ο Γ. Αρμένης

Παρεμβάσεις στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο

Μπορεί στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 25ης Ιουνίου η συζήτησε να μονοπωλήθηκε αναφορικά με τη ρύπανση των θαλασσών από τα λύματα, αλλά, με την ευκαιρία, τέθηκε ένα ακόμα σοβαρό θέμα.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιώργος Αρμένης έβαλε στην αρχή της συνεδρίασης και εκτός ημερήσιας διάταξης το θέμα με τα σκουπίδια και την αποκομιδή τους στη διάρκεια της φετινής τουριστικής περιόδου.

Είναι γεγονός ότι η καθαριότητα του νησιού είναι άκρως προβληματική και δεν υπάρχει περιοχή που να μην έχει δημιουργηθεί μεγαλύτερη ή μικρότερη εστία ρύπανσης.

Σε κείνη τη συνεδρίαση γινόταν συζήτηση για τέσσερις συνεχόμενες ώρες επί του καυτού ζητήματος της ρύπανσης των θαλασσών με τα λύματα και ο κ. Αρμένης ζήτησε να ασχοληθεί κάποια στιγμή το Δημοτικό Συμβούλιο και με τα σκουπίδια.

Μιλώντας στον –Ε- ο κ. Αρμένης είπε ότι προτείνει την ενοικίαση δύο απορριμματοφόρων για να μπορέσουμε να κρατήσουμε τη Ζάκυνθο καθαρή μέσα στο καλοκαίρι και τα σκουπίδια να μαζεύονται τακτικά από όλες τις περιοχές.

Οι υφιστάμενες ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό δεν θα μας επιτρέψουν να έχουμε μία τουλάχιστον ευπρεπή εικόνα και αυτή η πρόταση πρέπει να συζητηθεί άμεσα σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου γιατί χωρίς απόφαση δεν μπορεί να προχωρήσει.

Επίσης ο κ. Αρμένης έθεσε το θέμα της επίσπευσης των εργασιών στο Λίβα γιατί στο χώρο έχουν συγκεντρωθεί τεράστιες ποσότητες δεμάτων με απορρίμματα.

ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΞΕΝΟΦΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *