Κοινωνία

Ενημερωτικές συναντήσεις για το Leader – Μέχρι τις 15 Μάρτη η προθεσμία υποβολής προτάσεων

Συνεχίζονται οι ενημερωτικές συναντήσεις που διοργανώνει το Δίκτυο Ζακύνθου για το πρόγραμμα Leader και την 1η πρόσκληση έργων ιδιωτικού χαρακτήρα και την τελευταία συνάντηση στη Δημοτική Ενότητα Λαγανά, θα ακολουθήσουν άλλες στη Δημοτική Ενότητα Αρτεμισίων και στις Δημοτικές Ενότητες Αλυκών και Αρκαδίων.

Ο Πρόεδρος του Δικτύου Τ. Σιγούρος μιλώντας πρόσφατα στο ραδιόφωνο του –Ε- σημείωσε πως το ενδιαφέρον από ιδιώτες είναι έντονο και σημείωσε πως αν και μέχρι στιγμής δεν έχει υποβληθεί καμία πρόταση, υπάρχει προθεσμία μέχρι τις 15 Μαρτίου. Θυμίζουμε πως ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων που μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα είναι € 1.741.250.

«Σε μια περίοδο που το τραπεζικό σύστημα έχει κλείσει την στρόφιγγα, έρχεται ένα πρόγραμμα που μπορεί να στηρίξει τις νέες επιχειρήσεις με έμφαση την αγροτική οικονομία, χωρίς να εξαιρείται ο τουριστικός τομέας. Κάθε πρόταση μπορεί να βρει ανταπόκριση και ο σχεδιασμός έχει γίνει προς όφελος των μικρών επιχειρήσεων» τόνισε μιλώντας στον –Ε- ο κ. Σιγούρος υποστηρίζοντας πως η βοήθεια που μπορεί να δοθεί είναι σημαντική. Όπως ανέφερε αυτός είναι και ο λόγος που πραγματοποιούνται συναντήσεις σε κάθε Δημοτική Ενότητα, ώστε να ενημερωθεί όσο το δυνατόν περισσότερος κόσμος.

Ο κ. Σιγούρος αναφέρθηκε ακόμη και στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων η πρόσκληση για το οποίο έχει ήδη ολοκληρωθεί και έκανε γνωστό πως οι προτάσεις 3,8 εκατομμυρίων ευρώ αξιολογούνται το επόμενο διάστημα.

ERMISNEWSROOM/ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *