Ζάκυνθος

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι τρείς συλληφθέντες για τα όπλα!

Σε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση σε Αθήνα, Ζάκυνθο και Κρήτη, συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί, μέλη διεθνούς κυκλώματος παράνομης διακίνησης και εισαγωγής οπλισμού στη χώρα μας.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, η  εγκληματική οργάνωση είχε εισαγάγει τον Ιανουάριο του 2010 παράνομα φορτίο όπλων, από τις Η.Π.Α. στη χώρα μας, ενώ το Μάρτιο του 2012 επιχείρησε ανάλογη εισαγωγή οπλισμού σε Ελλάδα και Τσεχία.

Για την εξιχνίαση της υπόθεσης και την εξάρθρωση του κυκλώματος, οι Ελληνικές αστυνομικές αρχές συνεργάστηκαν, το τελευταίο 4μηνο, με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μετανάστευσης και Τελωνείων των Η.Π.Α.

Από το πρωί της περασμένης Πέμπτης σήμανε συναγερμός στην Αστυνομική Δ/νση Ζακύνθου καθώς έφτασε κλιμάκιο της Ασφάλειας Αττικής με σκοπό την εξιχνίαση της εμπλοκής Ζακυνθινών στις διεθνές δίκτυο διακίνησης όπλων που εντόπισαν οι αμερικανικές αρχές πριν λίγες εβδομάδες κι ενώ το δεύτερο φορτίο με τα όπλα βρισκόταν στη Νάπολη της Ιταλίας.

Μέχρι εκείνη τη στιγμή η Ασφάλεια Ζακύνθου προσπαθούσε να εξιχνιάσει τη ληστεία της ΔΕΗ.

Η επιχείρηση εντοπισμού των εμπλεκομένων στην υπόθεση κράτησε λίγες μόνο ώρες.

Τα ονόματα τους φέρεται να είχε δώσει στις αμερικανικές αρχές ο αρχηγός του κυκλώματος. Το φορτίο περιελάμβανε οχήματα στο εσωτερικό των οποίων ήταν καλά κρυμένα τα όπλα.

Η επιβεβαίωση – κατά τις αρχές – της συμμετοχής ήλθε από τον εντοπισμό όπλων στο σπίτι ενός εκ των εμπλεκομένων, τα οποία φέρονται να ανήκαν στο φορτίο που έφτασε στο νησί μας τον Μάρτιο του 2010.

Οι δύο Ζακυνθινοί που εμπλέκονται στην υπόθεση φέρονται να μην είχαν απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές και σε πολλούς προκάλεσε έκπληξη η αναφορά στα πρόσωπά τους.

Η μεγάλη όμως έκπληξη – σε σχέση με την ανακοίνωση της Αστυνομίας – προήλθε απο

την Εισαγγελία Ζακύνθου.

Με απόφαση του Ανακριτή  οι δύο Ζακυνθινοί και ο Κρητικός λυράρης αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους καθώς τα στοιχεία της δικογραφίας δεν κρίθηκαν αρκετά  ώστε να ληφθούν πιο δραστικές αποφάσεις.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *