Ελλάδα

Ελένη Πυλαρινού: Ο νέος Πρωθυπουργός μπορεί να επιτύχει στο έργο του αν δεν υπονομευθεί

Πολιτικές εκτιμήσεις για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σήμερα στη χώρα μας έκανε η εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμμαχίας στη Ζάκυνθο Ελένη Πυλαρινού η οποία εξέφρασε την άποψη ότι ο νέος Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος μπορεί να επιτύχει στο έργο του αν δεν υπονομευθεί από τα δύο μεγάλα κόμματα.

 

«Στο σημερινό πολιτικό σύστημα βλέπουμε ότι τα δύο μεγάλα κόμματα και οι αρχηγοί τους, ο Γ. Παπανδρέου και ο Α. Σαμαράς, έχουν στόχο το προσωπικό πολιτικό όφελος και το κομματικό όφελος. Κανένας δεν ενήργησε με βάση το συμφέρον της πατρίδας και αυτό έχει γίνει αντιληπτό από όλους τους Έλληνες. Γι’ αυτό και μετά την επιλογή του κ. Παπαδήμου ως Πρωθυπουργού τα ποσοστά των 2 αυτών κομμάτων κατέβηκαν ακόμα περισσότερο. Αυτό σημαίνει ότι ο κόσμος δεν τους εμπιστεύεται και εκτιμά ότι ίσως ο νέος Πρωθυπουργός, που δεν φοβάται το πολιτικό κόστος, κάνει κάποιες κινήσεις και οι τεράστιες θυσίες του λαού πιάσουν τόπο! Ο νέος Πρωθυπουργός μπορεί να επιτύχει στο έργο του αν δεν υπονομευθεί.

Ο φόβος της Δημοκρατικής Συμμαχίας είναι ότι μπορεί να υπάρξει υπονόμευση από τα δύο μεγάλα κόμματα γιατί φοβούνται ότι μπορεί να εξαφανιστούν από το πολιτικό σκηνικό» ανέφερε η κ. Πυλαρινού.

Ο Πρωθυπουργός της χώρας σε αυτή τη συγκυρία πρέπει να είναι όχι μόνο γνώστης αλλά και γνωστός στο εξωτερικό για να υπάρχει εμπιστοσύνη των ευρωπαίων εταίρων στο πρόσωπό του, σημείωσε η κ. Πυλαρινού.

Για τη Δημοκρατική Συμμαχία η κ. Πυλαρινού είπε ότι ήταν αίτημα του κόμματος από την πρώτη σχεδόν μέρα δημιουργίας του να υπάρξει μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας γιατί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το μόνο που έκανε ήταν φορομπηχτική πολιτική που εξουθένωσε την μεσαία τάξη.

«Χωρίς ανάκαμψη της οικονομίας δεν μπορούμε να βγούμε από το αδιέξοδο και αυτό δεν το αντιμετώπισε καθόλου η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Εμείς στηρίζουμε τη νέα κυβέρνηση μέχρι του σημείου που δεν θα υπάρχει υπονόμευση» κατέληξε η κ. Ελένη Πυλαρινού.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *