Ζάκυνθος

Εκτός Οργανισμού Τουρισμού η Εκκλησία

Ακόμη μια συνάντηση με αντικείμενο το Καταστατικό του Οργανισμού Τουρισμού πραγματοποιήθηκε χθες στον Παντοκράτορα, προκειμένου να γίνει μια νέα επεξεργασία του κειμένου, με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα και τις παρατηρήσεις που έγιναν από τους φορείς – εταίρους.

Εν όψει της σημερινής συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου του Επιμελητηρίου για το θέμα, οπότε και αναμένεται να ληφθεί η οριστική  απόφαση για την συμμετοχή του φορέα στον Οργανισμό, χθες το πρωί συζητήθηκαν λεπτομέρειες που είχαν να κάνουν κατά κύριο λόγο με την Γενική Συνέλευση αλλά και την Εκτελεστική Επιτροπή της Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας.

Στη χθεσινή συνάντηση στον Παντοκράτορα παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των Συλλόγων Ξενοδόχων, εκπρόσωπος του Εμπορικού Συλλόγου, του Επιμελητηρίου, του Συλλόγου Επιχειρηματιών, του δικτύου επαγγελματιών Eco Zakynthos και της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου. Αξίζει να αναφέρουμε πως την Περιφέρεια εκπροσώπησε ο περιφερειακός σύμβουλος Κ. Τσιριγώτης, ο οποίος εκπροσώπησε ταυτόχρονα και την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε αναφορικά με την χθεσινή συνάντηση ο Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού Παναγιώτης Κολύρης, ο συνολικός αριθμός των εταίρων θα είναι 12 με 15 και το ζητούμενο είναι αν η ομάδα αυτή των εταίρων θα ονομαστεί Γενική Συνέλευση ή διοικητικό συμβούλιο.

Η πρόταση στην οποία ο κ. Κολύρης δήλωσε πως όλοι συναινούν αφορά την ονομασία της ομάδας των εταίρων ως Διοικητικό Συμβούλιο, που θα συνεδριάζει τακτικά και θα εξασφαλίζει μια πιο ενεργή συμμετοχή των μελών.

Μια ακόμη παρατήρηση που έγινε, αφορούσε την λειτουργία μιας επταμελούς εκτελεστικής επιτροπής.

Ένα νέο δεδομένο αφορά την απόφαση που πήρε η Μητρόπολη Ζακύνθου να μην συμμετέχει στον Οργανισμό καθώς, σύμφωνα με τον κ. Κολύρη, οι εκπρόσωποι της αποφάσισαν πως η συμμετοχή σε μια λαϊκή εταιρεία δεν συνάδει με τον ρόλο της Μητρόπολης, ωστόσο εκφράστηκε μια στήριξη απέναντι στο εγχείρημα.

Τέλος, την συμμετοχή τους με έναν μόνο εκπρόσωπο φαίνεται πως επεξεργάζονται οι Σύλλογοι Ξενοδόχων.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *