Ζάκυνθος

Εκτός κινδύνου το δίχρονο αγόρι που έπεσε από τον 2ο όροφο σπιτιού

Ένα πολύ σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης στην Αλεξάνδρου Ρώμα, όταν ένα δίχρονο αγγελούδι έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας στο κενό!

Το ευτύχημα είναι πως χάρις τις προσπάθειες των γιατρών και του προσωπικού του Νοσοκομείου Ζακύνθου, το παιδάκι διέφυγε τον κίνδυνο για τη ζωή του, αν και χρειάστηκε να μεταφερθεί στην παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου στο Ρίο για παρακολούθηση.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 15.30 το μεσημέρι της Τετάρτης σε σπίτι στην οδό Αλεξάνδρου Ρώμα. Το μικρό παιδί, ξέφυγε από την προσοχή της μητέρας του και βγήκε στο μπαλκόνι του σπιτιού, από όπου και έπεσε  προς το δρόμο, από ένα ύψος περίπου 7 μέτρων!

Το αγγελούδι μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο από το ΕΚΑΒ, έχοντας υποστεί σοβαρή κρανιοεγκεφαλική κάκωση, κάκωση στον αυχένα αλλά και σοβαρή εσωτερική αιμορραγία στην κοιλιά. Το μικρούλη εισήχθη άμεσα στο χειρουργείο όπου παρενέβησαν άμεσα ο Διευθυντής της κλινικής Π. Καψαμπέλης, ο χειρουργός Μ. Τσουκαλάς, ο Διευθυντής της Παιδιατρικής κ. Διακάκης, καθώς και οι γιατροί κ.κ Κοντοσταυλάκη, Πάλλη και Σταθούση.

Η εγχείρηση ήταν αρκετά σοβαρή και απαιτούσε την ανάληψη ενός μεγάλου ρίσκου από την πλευρά των γιατρών, αφού επρόκειτο για ένα πολύ μικρό παιδάκι που έδινε μάχη για να διατηρηθεί στη ζωή μετά τον σοβαρό του τραυματισμό.

Αμέσως μετά την εγχείρηση, ακολούθησε μια ολόκληρη επιχείρηση ώστε το δίχρονο παιδί να μεταφερθεί διασωληνωμένο με αεροσκάφος στην Παιδιατρική Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Ρίο.

Το παιδάκι παραμένει στο Ρίο για παρακολούθηση και οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως η πορεία της υγείας του εξελίσσεται ικανοποιητικά.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *