Ζάκυνθος

Εκτός Ζακύνθου οι εξετάσεις για το Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας τον Μάϊο

Εκτός Ζακύνθου θα πρέπει να ταξιδέψουν οι υποψήφιοι που θέλουν να δώσουν εξετάσεις για το κρατικό πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας τον προσεχή Μάη, αφού στον κατάλογο των εξεταστικών κέντρων που θα λειτουργήσουν σε όλη την Ελλάδα, δεν συμπεριλαμβάνεται το νησί μας.

Υπενθυμίζεται πως οι εξετάσεις για το συγκεκριμένο πιστοποιητικό γίνονται δύο φορές το χρόνο, κάθε Μάη και Νοέμβρη, συγκεντρώνοντας κάθε φορά μεγάλο αριθμό υποψηφίων που θέλουν να εξασφαλίσουν αυτό το σημαντικό έγγραφο που πιστοποιεί τις γνώσεις τους.

 

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από τον Προϊστάμενο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γιάννη Κοπανά, ο αριθμός των εξεταστικών κέντρων μειώθηκε σε όλη την Ελλάδα για λόγους οικονομίας και περιορισμού των δαπανών. Έτσι, στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, φέτος θα λειτουργήσουν μόνο δύο εξεταστικά κέντρα στην Κέρκυρα και την Κεφαλονιά.

«Κάθε χρόνο οι εξετάσεις γίνονταν στη Ζάκυνθο, αλλά το νησί μας δεν περιλαμβάνεται στον κατάλογο των εξεταστικών κέντρων για τον προσεχή Μάη. Δεν γνωρίζω τι πρόκειται να γίνει με τις εξετάσεις του Νοεμβρίου αφού ο κατάλογος των εξεταστικών κέντρων ανακοινώνεται παραμονές των εξετάσεων» ανέφερε ο κ. Κοπανάς, υπογραμμίζοντας πως οι υποψήφιοι θα πρέπει να ταξιδέψουν στην Πάτρα, τον Πύργο ή την Κεφαλονιά για να δώσουν εξετάσεις.

Ένα τέτοιο ταξίδι όμως, μεταφράζεται σε ένα σημαντικό κόστος για τους υποψηφίους και τις οικογένειές τους, αφού οι εξετάσεις που διεξάγονται γραπτώς και προφορικώς χρειάζονται παραπάνω από μια ημέρα.

«Αυτή την περίοδο συγκεντρώνουμε τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για τις εξετάσεις πιστοποιητικού γλωσσομάθειας και ενημερώνουμε υποψηφίους και γονείς πως οι εξετάσεις θα γίνονται εκτός Ζακύνθου. Αξίζει να αναφέρω πως τον περασμένο Μάη εξετάσεις έδωσαν πάνω από 100 υποψήφιοι» τόνισε ο κ. Κοπανάς.

Ένα ακόμη ζήτημα που έχει προκύψει αφορά την διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων για τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες που γίνονται κάθε χρόνο προφορικά σε Ειδικό Εξεταστικό Κέντρο.

Πληροφορίες θέλουν φέτος να μην λειτουργεί το Ειδικό Κέντρο στη Ζάκυνθο, με αποτέλεσμα και οι συγκεκριμένοι υποψήφιοι να πρέπει να ταξιδέψουν εκτός νησιού για να δώσουν προφορικές εξετάσεις.

Σύμφωνα με τον κ. Κοπανά, η συγκεκριμένη πληροφορία έχει ήδη διαρρεύσει, αλλά προς το παρόν δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα.

Για όλα τα παραπάνω θέματα, ο Προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γιάννης Κοπανάς ενημέρωσε τη Βουλευτή Ζακύνθου Μαρία Κλαυδιανού, ζητώντας την δική της συνδρομή ώστε να μην προκύψουν προβλήματα με τους υποψηφίους από το νησί μας.

Ειδικά μάλιστα για τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων που έχει συσταθεί, έχει θέσει το θέμα σε όλους τους αρμόδιους φορείς ενώ έχει ενημερώσει σχετικά το Δήμο και την Περιφέρεια, ζητώντας τους να πιέσουν ώστε να διεξαχθεί εξεταστικό κέντρο στη Ζάκυνθο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *