Ζάκυνθος

Εκτεταμένες οι ζημιές σε χωριά από το πέρασμα του ανεμοστρόβιλου

 

Μεγάλες ήταν οι ζημιές που προκλήθηκαν σε χωριά της Ζακύνθου από το πέρασμα του ανεμοστρόβιλου και τους ισχυρούς ανέμους που έπνεαν την προπερασμένη Κυριακή. Τα αποτελέσματα αυτών των ζημιών έρχονται ένα – ένα στο φως κάθε μέρα που περνά και δείχνουν ότι ο καιρός έχει άγριες διαθέσεις αφού οι κλιματικές αλλαγές επηρεάζουν αρνητικά τον τόπο μας με ακραία φαινόμενα.

Οι στέγες από σπίτια και επιχειρήσεις έχουν φύγει, οι πτώσεις δέντρων και μεγάλων κλαδιών έχουν προκαλέσει προβλήματα και πολλά αντικείμενα σε εξωτερικούς χώρους έχουν καταστραφεί.

Σε δηλώσεις του στον –Ε- ο Αντιπεριφερειάρχης Διονύσης Μυλωνάς έκανε γνωστό ότι υπάρχουν πολλά αιτήματα συμπολιτών μας που ζητούν να αποζημιωθούν για τις ζημιές που έπαθαν και καθημερινά επικοινωνούν με την Περιφερειακή Ενότητα.

Το θέμα έχει ενταχθεί στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων που θα γίνει στη Ζάκυνθο στις 20 Απριλίου, ημέρα Σάββατο,  και η ενημέρωση θα γίνει από το σύμβουλο της πλειοψηφίας Κώστα Τσιριγώτη.

Ο κ. Μυλωνάς μιλώντας για το θέμα αυτό στον –Ε- εξέφρασε την άποψη ότι  θα τύχει της θετικής αντιμετώπισης από όλους τους περιφερειακούς συμβούλους και η απόφαση θα σταλεί ακολούθως στην κυβέρνηση για να εξασφαλιστούν αποζημιώσεις.

«Η Περιφερειακή Ενότητα θα διεκδικήσει την αποζημίωση και στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που θα γίνει στη Ζάκυνθο θα συζητήσουμε αναλυτικά. Οι ζημιές είναι  εκτεταμένες και έχουν γίνει σε στέγες, σε τζαμαρίες και αλλού. Συνεργεία της Περιφέρειας καταγράφουν τις ζημιές και σε ξενοδοχεία στις Αλυκές είναι μεγάλες».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *