Ζάκυνθος

ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: 105 τα αριθμημένα τμήματα εκ των οποίων τα 76 είναι διπλά

Τον αριθμό των εκλογικών τμημάτων ανά Δήμο και ανά εκλογική περιφέρεια δημοσίευσε το Υπουργείο Εσωτερικών και το σύνολο των τμημάτων για τη Ζάκυνθο, όπως έχει αναφερθεί σε προηγούμενα δημοσιεύματα της εφημερίδας μας, είναι αυξημένο σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές.

Καθώς όμως το Υπουργείο κάνει λόγο για συνολικά 181 τμήματα, ενώ η αρίθμηση που έχει γίνει είναι από το 1 μέχρι το 105 οφείλουμε να κάνουμε κάποιες διευκρινίσεις σε σχέση με την κατάτμηση που έχει αποφασίσει το Υπουργείο Εσωτερικών: τα 76 από τα 105 τμήματα είναι διπλά και τα 29 ενιαία και ως εκ τούτου αν και η αρίθμηση σταματά στο 105, το πλήθος των τμημάτων θα είναι 181 (76+76+29).

Η σχετική απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, προκειμένου να γίνουν χωρίς προβλήματα οι τετραπλές εκλογές ( Περιφερειακές, δημοτικές, κοινοτικές και ευρωεκλογές) αναφέρει:

Στις εκλογές της 26ης Μαΐου και τις τυχόν επαναληπτικές της 2ας Ιουνίου θα ισχύσουν τα κάτωθι:

1) Τα εκλογικά τμήματα αριθμούνται συνεχόμενα, ξεκινώντας από τον αριθμό “1”.

2) Για αριθμό εγγεγραμμένων ΑΝΩ ΤΩΝ 300, συστήνονται ΖΕΥΓΗ εκλογικών τμημάτων, ΔΙΑΚΡΙΤΑ σε Α και Β. Η αρίθμηση κάθε ζεύγους είναι κοινή. (Δηλαδή, εάν το τμήμα 87 έχει περισσότερους από 300 ψηφοφόρους, δημιουργούνται το 87Α και το 87Β)

3) Η ψηφοφορία για τις ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ και τις ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ εκλογές θα διεξαχθεί στα εκλογικά τμήματα με τη διάκριση “Α”.

4) Η ψηφοφορία για τις ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ και τις ΚΟΙΝΟΤΙΚΕΣ εκλογές, θα διεξαχθεί στα εκλογικά τμήματα με τη διάκριση “Β”.

5) Τα κατά τα ανωτέρω διακριτά “Α” και “Β” εκλογικά τμήματα στεγάζονται στο ίδιο εκλογικό κατάστημα και ΣΕ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΕΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ, ώστε να προκύπτει και χωροταξικά η αλληλουχία τους (δηλαδή, ψηφοφόρος του 87Α και 87Β πρέπει να τα βρει στο ίδιο σχολείο και μάλιστα σε διπλανές αίθουσες του σχολείου αυτού)

6) Σε κάθε ένα εκ των κατά τα ανωτέρω διακριτών “Α” και “Β” εκλογικών τμημάτων χορηγείται από ένα αντίγραφο του ίδιου εκλογικού καταλόγου.

7) Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος κάθε εκλογέα ολοκληρώνεται με την ψηφοφορία στα ανωτέρω “Α” και “Β” τμήματα.

8) Στις Εφορευτικές Επιτροπές των εκλογικών τμημάτων της ανωτέρω περίπτωσης Α2, τα οποία θα συγκροτηθούν στην Περιφέρεια ΑΤΤΙΚΗΣ και στην Περιφερειακή Ενότητα ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, θα οριστούν ΔΥΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ για την υποστήριξη του έργου των Εφορευτικών Επιτροπών τους.

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *