Ελλάδα

Εκλογές στις 14 Απρίλη για την Συνομοσπονδία Ενοικ. Δωματίων

Εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης στην Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Ενοικιαζόμενων Δωματίων Διαμερισμάτων Ελλάδος θα πραγματοποιηθούν στις 14 Απριλίου και λεπτομέρειες για τις διαδικασίες που θα γίνουν συζητήθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του απερχόμενου διοικητικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή.

Πιο συγκεκριμένα, οι 200 εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών του κλάδου που λειτουργούν ανά την Ελλάδα, θα προσέλθουν στις κάλπες για να εκλέξουν δεκαπενταμελές διοικητικό συμβούλιο, από το οποίο θα προκύψει το επταμελές προεδρείο.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ζακύνθου και Ειδικό Γραμματέα της Συνομοσπονδίας Διονύσιο Τσιώλη, στην συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής έγινε συζήτηση και για το Σχέδιο Νόμου που αφορά το ασφαλιστικό του κλάδου και αναμένεται η ψήφισή του από την Βουλή.
Η νέα εξέλιξη που ανακοινώθηκε αφορά την ψήφιση του Νομοσχεδίου από την προπαρασκευαστική επιτροπή και τώρα αναμένεται η εισαγωγή του στην Βουλή.

Θυμίζουμε πως το Νομοσχέδιο, σε ότι αφορά συγκεκριμένα τον κλάδο των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, βάζει τέλος στο σοβαρό πρόβλημα που είχε προκύψει και είχε να κάνει με την υποχρέωση των ιδιοκτητών μικρού αριθμού καταλυμάτών ή διαμερισμάτων να ασφαλίζονται στον ΟΓΑ. Η υφιστάμενη Νομοθεσία, που είχε ψηφιστεί τον περασμένο Ιούλιο, υποχρέωνε τους ιδιοκτήτες μικρού αριθμού καταλυμάτων να ασφαλιστούν στο ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ) και μάλιστα καλούνταν να πληρώσουν τις εισφορές τους και αναδρομικά!

Οι αλλαγές που εισήχθησαν μετά από πιέσεις της Συνομοσπονδίας στο  Σχέδιο Νόμου προβλέπουν πως τα καταλύματα δυναμικότητας μέχρι 5 δωματίων ασφαλίζονται υποχρεωτικά στον ΟΓΑ , αλλά σε περίπτωση που οι ιδιοκτήτες τους απασχολούνται ή συνταξιοδοτούνται από άλλον ασφαλιστικό φορέα, παραμένουν σε αυτόν.
Ακόμη προβλέπεται πως οι  ιδιοκτήτες επιχειρήσεων δυναμικότητας από 6 μέχρι 10 δωματίων, ασφαλίζονται επίσης στον ΟΓΑ, σε περίπτωση που είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων.

Σε περίπτωση που δεν είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο, ασφαλίζονται στον ΟΑΕΕ και πιο συγκεκριμένα στην 1η ασφαλιστική κατηγορία , με την υποχρέωση της ανά τριετία μετάβασης σε ανώτερη ασφαλιστική κατηγορία.
Τέλος, σε περίπτωση που είναι εγγεγραμμένοι σε άλλον ασφαλιστικό φορέα, παραμένουν σε αυτόν.

Ένα ακόμη θέμα που συζητήθηκε στην Συνομοσπονδία, αφορούσε την δημιουργία μιας ιστοσελίδας στην οποία θα μπορούν να διαφημιστούν όλες οι επιχειρήσεις του κλάδου ανά την Ελλάδα, δίνοντας την ευκαιρία στον χρήστη του διαδικτύου που θα την επισκεφτεί, να έχει χαμηλότερες τιμές ή προσφορές.

Η ιστοσελίδα θα λειτουργεί στα πρότυπα αντίστοιχων όπως είναι η booking.gr, ενώ αντίστοιχη προσπάθεια σύμφωνα με τον κ. Τσιώλη θα πρέπει να γίνει και στη Ζάκυνθο.
Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, δυστυχώς η ανταπόκριση των ντόπιων επιχειρηματιών του κλάδου στην ιστοσελίδα που έχει δημιουργηθεί για την προβολή των μελών της Ομοσπονδίας είναι ελάχιστη, παρά το γεγονός ότι το κόστος συμμετοχής είναι μόνο 20 ευρώ.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *