Ζάκυνθος

Εκλογές στην ΕΛΜΕΖ

Πρώτη δύναμη η Δημοτική Αγωνιστική Συνεργασία

Απείχαν οι συνδικαλιστικές παρατάξεις της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ

 

Η Δημοτική Αγωνιστική Συνεργασία, που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ αναδείχθηκε πρώτη δύναμη στις εκλογές για το νέο διοικητικό συμβούλιο στην Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης  Ζακύνθου, που πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης. Οι εκλογές ξεκίνησαν στις 15.00 το μεσημέρι, αφού είχε προηγηθεί η εκλογοαπολογιστική Συνέλευση και ο οικονομικός και διοικητικός απολογισμός από το απερχόμενο διοικητικό συμβούλιο. Αν και

Στις εκλογές συμμετείχαν μόνο οι συνδυασμοί της Δημοτικής Αγωνιστικής Συνεργασίας  και της Κίνησης για μια Ενεργή ΕΛΜΕΖ, στην οποία ανήκε η πλειοψηφία του απερχόμενου προεδρείου και αυτό που αξίζει να αναφέρουμε είναι πως φέτος δεν στηρίχθηκε και δε συμμετείχε κανένα ψηφοδέλτιο από τις συνδικαλιστικές παρατάξεις της ΠΑΣΚ ( που στηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ) και της ΔΑΚΕ ( που στηρίζεται από τη Νέα Δημοκρατία).

Συνολικά ψήφισαν 191 μέλη της ΕΛΜΕΖ που ήταν ταμειακώς εντάξει και ο συνδυασμός της ΔΑΣ έλαβε 86 ψηφοδέλτια, ενώ 77 ψηφοδέλτια έλαβε ο συνδυασμός της Κίνησης.

Στο νέο επταμελές διοικητικό συμβούλιο εκλέγονται:

Από τη ΔΑΣ που καταλαμβάνει τέσσερις έδρες:

Ο Δημήτρης Χονδρός, ο Φώτης Προβής, η Διονυσία Κούγιου και η Μαρία Σταματίου.

Από την Κίνηση για μια Ενεργή ΕΛΜΕΖ που καταλαμβάνει τρεις έδρες:

Ο Λουκάς Ιωσιφίδης, ο Πάρης Κωνσταντινίδης και η Γιώτα Ταταρίδου.

Η συμμετοχή τόσο στις εκλογικές διαδικασίες όσο και τη Γενική Συνέλευση που προηγήθηκε, ήταν μεγαλύτερη σε σχέση με πέρυσι, με τους καθηγητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να αντιλαμβάνονται προφανώς την ανάγκη συσπείρωσης απέναντι στα σοβαρά προβλήματα που ταλανίζουν  και τον κλάδο της δημόσιας παιδείας. Τα ζητήματα που κυριαρχούν για τους καθηγητές είναι μεταξύ άλλων και το ίδιο τους το εργασιακό μέλλον, αφού υπάρχει μεγάλη αγωνία για τις επικείμενες αξιολογήσεις και απολύσεις στο Δημόσιο. Παράλληλα όμως, στη Γενική Συνέλευση έγινε έντονη συζήτηση για την συνδικαλιστική αλλά και πολιτική κατεύθυνση της ΕΛΜΕΖ σε μια περίοδο οξυμένων προβλημάτων για το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.

Το νέο διοικητικό συμβούλιο θα συγκροτηθεί σε σώμα μέσα στο επόμενο δεκαήμερο.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *