Κοινωνία

Εκκρεμότητες με τους Δασικούς Χάρτες άφησαν αυτοί που κατέθεσαν ηλεκτρονικά αντιρρήσεις

Ένας μεγάλος αριθμός Ζακυνθινών έχει αφήσει σε εκκρεμότητα τα στοιχεία που κατέθεσε ηλεκτρονικά για τους Δασικούς Χάρτες και πρέπει μέσα στις τρεις επόμενες ημέρες να περάσει από το Δασαρχείο για να τακτοποιήσει τα στοιχεία των αντιρρήσεων.

Υπενθυμίζεται ότι στις 10 Σεπτεμβρίου, δηλαδή την ερχόμενη Δευτέρα, λήγει η προθεσμία που δόθηκε από το αρμόδιο υπουργείο για την υποβολή αντιρρήσεων κατά του αναρτημένου δασικού χάρτη για τις τοπικές κοινότητες Αργασίου, Βασιλικού, Καλαμακίου και Παντοκράτορα, ενώ η εν λόγω προθεσμία αφορά και τους κατοίκους εξωτερικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του –Ε- μέχρι τώρα περισσότεροι από 185 έχουν καταθέσει αντιρρήσεις ενώ πάνω από 200 είναι τα αιτήματα του πρόδηλου σφάλματος.

Όμως το πιο σημαντικό είναι αυτό που αφορά τα 60 περίπου άτομα που κατέθεσαν ηλεκτρονικά τις αντιρρήσεις τους, έχουν πληρώσει τα σχετικά παράβολα αλλά δεν έχουν παρουσιαστεί ακόμα στο Δασαρχείο. Τα άτομα αυτά οφείλουν εντός των ημερών (δηλαδή μέχρι τη Δευτέρα που λήγει η προθεσμία) να πάνε στη Δασική υπηρεσία μαζί με τους φακέλους και να εξετάσουν τι συμβαίνει με κάθε μία περίπτωση ξεχωριστά. Αυτό ισχύει και για κάποια πρόδηλα σφάλματα. Όμως τα χρονικά περιθώρια έχουν εξαντληθεί και υπάρχει δουλειά ακόμα που πρέπει να γίνει.

Υπενθυμίζεται πως στη Διεύθυνση Δασών Ζακύνθου λειτουργεί Σημείο Υποστήριξης Δασικού Χάρτη (ΣΥΑΔΧ) στελεχωμένο με προσωπικό της υπηρεσίας μας, το οποίο παρέχει ενημέρωση και εξυπηρέτηση καθημερινά σε θέματα δασικών χαρτών σε κάθε ενδιαφερόμενο. Ο αναρτημένος δασικός χάρτης είναι προσβάσιμος για τους πολίτες στον ειδικό διαδικτυακό τόπο ανάρτησης Δασικών Χαρτών και υποβολής αντιρρήσεων της ιστοσελίδας της ΕΚΧΑ Α.Ε. στη διαδρομή, https://www.ktimanet.gr/CitizenWebApp/ Entrance_Page.aspx ή https://www.ktimanet.gr/CitizenWebApp/
InfoF1_Page.aspx, και στην ιστοσελίδα της Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου (http://www.apd-depin.gov.gr).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *