Ζάκυνθος

Εκκρεμότητες με τα ξενοδοχεία που φιλοξένησαν χιλιάδες τουρίστες της Thomas Cook

Νέο μεγάλο κύμα ανησυχίας διατρέχει τους επιχειρηματίες και τουριστικούς παράγοντες και στο νησί μας μετά την πτώχευση της Thomas Cook.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες  η συγκεκριμένη ταξιδιωτική εταιρεία διακινεί καθε καλοκαίρι στη Ζάκυνθο σχεδόν 130.000 τουρίστες και συνεργάζεται με 40 περίπου ξενοδοχεία. Ορισμένα από αυτά τα ξενοδοχεία έχουν χρηματοδοτηθεί σε βάθος χρόνου για ανακαινίσεις και επενδύσεις αλλά κινδυνεύουν να βρεθούν σε καθεστώς δεσμεύσεων από τους πιστωτές της εταιρείας.

Πρόκειται για τον δεύτερο σε μέγεθος τουριστικό οργανισμό σε αφίξεις τη Ζάκυνθο, μετά την  ΤUI και είναι ήδη μεγάλες οι εκκρεμότητες σε οφειλές που υπάρχουν από την φιλοξενία χιλιάδων τουριστών τους θερινούς μήνες του 2019 σε ξενοδοχεία και πανσιόν του νησιού.

Η συγκεκριμένη εταιρεία είχε φτάσει ξανά στο “χείλος του γκρεμού” πριν τρία χρόνια αλλά διασώθηκε χάρην μια έκτακτης χρηματοδότησης που είχε από βρετανικές τράπεζες και μετά από παρέμβαση της Βρετανικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ΒΒC: Ο Thomas Cook δημοσίευσε το πρωί της περασμένης Παρασκευής δήλωση, στην οποία επιβεβαιώνει ότι οι δανειστές του θα εγκρίνουν το σχέδιο διάσωσης ύψους 900 εκατ. λιρών στερλινών, μόνο αν βρεθεί μια επιπλέον δανειακή διευκόλυνση 200 εκατ. λιρών. Ο Τ.Ο. δήλωσε ότι συνεχίζει τις συζητήσεις με διάφορους εμπλεκόμενους παράγοντες, μεταξύ των οποίων ο μεγαλύτερος μέτοχος, η κινεζική επενδυτική Fosun, οι βασικές τράπεζες δανεισμού του και η πλειοψηφία των δανειστών του.

Τα μισά από τα 900 εκατ. λίρες θα προέλθουν από τη Fosun, σε αντάλλαγμα το 75% του Τ.Ο. και το 25% της Thomas Cook Airlines, ενώ τα υπόλοιπα από τους υφιστάμενους δανειστές της Thomas Cook, οι οποίοι θα αναλάβουν τον έλεγχο της αεροπορικής εταιρείας, και το 25% ο Τ.Ο»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *