Ζάκυνθος

Εκκρεμούν οι αιτήσεις για την επιδότηση 500 παραγωγών

 

Αρκετοί παραγωγοί έχουν ξεχάσει να τακτοποιήσουν τα ατομικά τους δικαιώματα υποβάλλοντας σχετική αίτηση και κινδυνεύουν να χάσουν την επιδότηση. Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών από την πλευρά της έχει καλέσει αυτά τα άτομα να περάσουν από τα γραφεία της στο Λυκούδι για να συμπληρώσουν την αίτηση.

Το τέλος της περασμένης εβδομάδας και ενώ έχει λήξει το χρονικό διάστημα για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων των αγροτών, η ΕΑΣΖ εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία 500 παραγωγοί δεν υπέβαλαν αίτηση για τα δικαιώματα του έτους 2014. Μέσω της ανακοίνωσης καλούνται οι αγρότες να περάσουν από την Ένωση για να συμπληρώσουν την αίτηση έχοντας μαζί τους το Ε9 ή το ενοικιαστήριο.

Μέχρι τώρα τουλάχιστον 5000 αγρότες πέρασαν το κατώφλι των γραφείων στο Λυκούδι και να υποβάλλουν την αίτηση και μάλιστα η διαδικασία ταλαιπώρησε αρκετά τον κόσμο που ανέμενε ώρες στην ουρά μέχρι να έλθει η σειρά καθενός.

Αναφορικά με αυτούς που δεν προήλθαν και η Ένωση αναγκάστηκε να δημοσιοποιήσει ανακοίνωση, ζητά να περάσουν άμεσα από τα γραφεία καθώς το ηλεκτρονικό σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ κλείνει και δεν υπάρχει κανένα άλλο χρονικό περιθώριο.

Μεταξύ των εγγράφων που πρέπει να έχουν μαζί τους οι παραγωγοί είναι:

• Υπογεγραμμένη η πρώτη σελίδα της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης που εμφανίζεται το ονοματεπώνυμο σας

• Θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής από δημόσια αρχή της σελίδας «Εντολή Χρέωσης Λογαριασμού – Εξουσιοδότηση» (εφόσον επιλεγεί ως τρόπος καταβολής της ασφαλιστικής εισφοράς η εξουσιοδότηση)

• Αντίγραφα των παραστατικών νομής ενοικιαζόμενων κτηματολογικών τεμαχίων (εφόσον υπάρχουν ενοικιαζόμενα αγροτεμάχια)

• Αντίγραφο Ε9 ή συμβόλαιο που αποδεικνύει τη νόμιμη κατοχή των αγροτεμάχιων στις περιπτώσεις που δεν έχει ακόμα χρονικά ενημερωθεί το Ε9 (εφόσον υπάρχουν ιδιόκτητα αγροτεμάχια)

• Αντίγραφο βεβαίωσης «Δικαιωμάτων Κατοχής Κοινοτικών Βοσκοτόπων» (εφόσον δηλωθούν Κοινοτικοί Βοσκότοποι)

• Αντίγραφο Μητρώου κτηνοτροφικής εκμετάλλευσης αιγοπροβάτων (εφόσον δηλωθούν αιγοπρόβατα)

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *