Ελλάδα

Εκκολαπτόμενο σκάνδαλο η πώληση του ΟΠΑΠ δηλώνει ο Σταύρος Κοντονής

Ο Βουλευτής Ζακύνθου Σταύρος Κοντονής με δηλώσεις του εκφράζει την έντονη διαφωνία του με τον τρόπο που επιχειρείται να πωληθεί ο κερδοφόρος ΟΠΑΠ και επισημαίνει τα ακόλουθα:

«H διαδικασία πώλησης του ΟΠΑΠ φέρει τον χαρακτήρα ενός εκκολαπτόμενου τεράστιου σκανδάλου. Η τρικομματική κυβέρνηση σκοπεύει να ξεπουλήσει τον Οργανισμό αντί  πινακίου φακής, παρά την σημαντικότατη κερδοφορία του. Στα πλαίσια της προσπάθειάς της να δείξει αυξημένη φοροεισπρακτική ικανότητα, η κυβέρνηση δήλωσε ότι το Δημόσιο εισέπραξε για το πρώτο τρίμηνο του έτους φόρους από  85 εκατομμύρια ευρώ και, άρα,  με δεδομένη την φορολογική κλίμακα του 30 %, ο ΟΠΑΠ εμφανίζει  κέρδη 270 εκατομμύρια ευρώ για το πρώτο τρίμηνο και  υπολογίζεται να έχει για όλο το έτος κέρδη άνω του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ. Επίσης, η αξία του υπολογίζεται από έγκυρους αναλυτές σε πάνω από 3,5 δις ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση ο κ. Σαμαράς είχε δηλώσει ότι η τιμή του ΟΠΑΠ θα ανέλθει στο ύψος των κερδών των τριών ετών, με βάση δηλαδή τα παραπάνω γύρω στα 3 δισεκατομμύρια ευρώ. Παρ’ όλα αυτά, η προσφορά του κ. Μελισσανίδη, «γνωστού» του Πρωθυπουργού, ανέρχεται στα 650 εκατομμύρια ευρώ και υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να γίνει δεκτή. Πρόκειται για ένα γιουρούσι των «ημετέρων»  στην δημόσια περιουσία και μάλιστα σε συνθήκες που το κράτος χρειάζεται και το τελευταίο ευρώ. Ας μιλά ο κ. Στουρνάρας για το μοντέλο της Βόρειας Κορέας: το δικό του οικονομικό  μοντέλο θυμίζει την Αγγλία της Θάτσερ και την Χιλή του Πινοσέτ».

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *