Ζάκυνθος

Εκδηλώσεις για τη Ζάκυνθο στο SAGUNTO της Ισπανίας

Στην Ισπανική πόλη SAGUNTO, την αρχαία Ελληνική αποικία των Ζακυνθίων, έγιναν προχθές το μεσημέρι εκδηλώσεις τιμής και φιλίας για την Ζάκυνθο.

Ο Αντιδήμαρχος πολιτισμού Ζακύνθου κ. Λαδικός Διονύσιος καλεσμένος από τον Δήμαρχο της πόλης κ. AlfredoCastelloSaez, απηύθυνε χαιρετισμούς και ευχαριστίες στο Δημοτικό Συμβούλιο και σε όλους τους παρευρισκόμενους, για την τιμή που μας έκαναν.

Αμέσως μετά στη κεντρική πλατεία της πόλης, έγινε η δεντροφύτευση μιας Ζακυνθινής ελιάς καθώς και δόθηκε η ονομασία  της Ζακύνθου σε οδό της πόλης του SEGUNTO, ως ένδειξη αγάπης και εκτίμησης.

Επίσης, οι Ζακυνθινοί έγιναν δεκτοί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και από το Αρχαιολογικό Συμβούλιο της πόλης ,όπου και αντάλλαξαν χρήσιμες πληροφορίες για θέματα που σχετίζονται με την αρχαία σχέση καταγωγής  τους.

Στην εκδήλωση αυτή συμμετείχαν επίσης, ο εκπρόσωπος του Ζακυνθινού χορευτικού συγκροτήματος «Το Φιόρο του Λεβάντε» κος Κεφαλληνός Ιωάννης, η καθηγήτρια πανεπιστημίου της Βαρκελώνης κα. Σκανδάμη Κλαίρη, ο ζωγράφος κος Ζουπάνος Πάνος, ο λογοτέχνης κος Αντίοχος Σαράντης, η φοιτήτρια κα. Λασκαρίδου Χριστίνα και πολλοί άλλοι Έλληνες που ζουν στην Ισπανία.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *